Tuesday, November 12, 2013

Lemon Quark Pancakes

Proteinrika pannkakor som är bra till frukost efter ett träningspass. Mättande och goda. Jag serverade mina med cashewgrädde och bär.

High protein pancakes are great for breakfast after a workout. They are filling and good. I served mine with cashew cream and berries.


Lemon Quark Pancakes

1 dl quark 
1 egg
0,5 tbsp psyllium
a few squeezes fresh lemon juice
10 drops vanilla stevia
sweetener of choice
salt

Mix all ingredients in a bowl. Let sit for 5 minutes. In a heated and oiled skillet fry pancakes on both sides until golden brown.


Citron Kvargpannkakor

100 g kvarg
1 ägg
0,5 msk psyllium
några pressar färsk citronsaft
10 droppar vanilj stevia
salt

Blanda alla ingredienser i en skål. Låt stå i 5 minuter. Stek pannkakor i olja på båda sidor tills de är gyllenbruna.

20 comments:

  1. These look and sound delicious. :-) I really enjoy quark but haven't been able to find it in Australia. I hope to start making it myself. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! Yes, quark is my favourite, hope you can make it yourself.

      Delete
  2. Replies
    1. Jag blötlägger cashews över natten och mixar dem sedan med vatten, sötningsmedel och ev. citronjuice och kokosolja till en slät konsistens.

      Delete
  3. Dessa brukar jag också göra och så varierar jag bara smaksättning utifrån vad vi är sugna på. Supergoda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det går att variera smak efter tycke.

      Delete
  4. Nam, kuullostavat herkullisilta! Rakastan sekä lettuja, että rahkaa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, ovat kyllä todella hyviä.

      Delete
    2. Hei vielä tuli mieleen että oletko loytanyt Hollannista psylliumia vai tilaatko jostain? Asun itse tällä hetkellä Utrechtissa, eikä täällä ainakaan ole tullut vastaan.

      Delete
    3. Löysin EkoPlazasta psylliumia, mutta siinä on psyllium 70 % ja inulinevezels 30 %. Minulle kerrottiin että tätä käytetään esim. leivonnassa. Olen ollut tyytyväinen tuotteeseen. Se on nimeltään colon clean :) met psylliumvezels (PharmaFood). Luulisin, että sitä saa myös terveyskaupoista.

      Delete
  5. Yum! Och jag vill ha din tallrik. Den är såå fin!

    ReplyDelete
  6. Har oxå ett sånt bra recept på nyttiga plättar, men cashewgrädden blev jag nyfiken på?
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Så här gör jag cashewgrädde: blötlägg cashews över natten och mixa dem sedan med vatten, sötningsmedel och ev. citronjuice och kokosolja till en slät konsistens. Kram!

      Delete
  7. Vilket spännande recept på plättar. Tror att onsdag är en bra dag för lite plättar till kvällsmat:)
    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Helena! Ja, onsdag är också en bra dag :) Kram

      Delete
  8. Looks delicious Katarina! Have a wonderful day!

    ReplyDelete
  9. Ser jättegott ut! Och vilken din tallrik, älskar mönstret!

    ReplyDelete