En mycket god paj med både malda linfrön och mandelmjöl i pajbotten och toppad med syrlig lemon curd och bär. Mums!

A very good tart with both ground flaxseed and almond flour in the crust and topped with tangy lemon curd and berries. Yum!


Lemon Curd Tarts

80 g butter, at room temperature
0,5 dl coconut sugar
5 drops nunaturals vanilla stevia
4 tbsp almond flour
4 tbsp whole wheat flour
4 tbsp flaxseeds, ground
pinch of salt

lemon curd
berries

Preheat oven to 175°C. Grease two 10 cm round tart pans with removable bottom or other tart pans. Cream butter, sugar and vanilla in a bowl until the mixture is light and fluffy. Add dry ingredients and stop mixing when ingredients are fully incorporated. Evenly distribute the dough into prepared pans and press lightly up around the edges. Bake crust for 10-15 minutes. Let cool and then spread lemon curd and berries over the crust.


Lemon Curdpajer

80 g smör, vid rumstemperatur
0,5 dl kokossocker
5 droppar nunaturals vanilj stevia
4 msk mandelmjöl
4 msk fullkornsvetemjöl
4 msk linfrön, malda
nypa salt

lemon curd
bär

Värm ugnen till 175 ° C. Smörj två 10 cm runda pajformar med löstagbart botten eller andra pajformar. Vispa smör, socker och vanilj i en skål tills blandningen är lätt och fluffig. Lägg i de torra ingredienser och blanda. Fördela degen i pajformarna och tryck lätt upp runt kanterna. Baka botten i 10-15 minuter. Låt svalna och lägg sedan lemon curd och bär över pajbotten.