Wednesday, November 27, 2013

Gluten Free Gingerbread Thins

Jag får mycket inspiration från instagram och dessa kakor är just därifrån (@roethlisbergerphoto). Jag tog en aning mindre baksoda och använde cashewsmör istället för mandelsmör. Påminner on pepparkakor, förutom att de här är mjuka och är hälsosammare. Jag heter förresten hovkonditorn på instagram.

I get a lot of inspiration from instagram and these cookies are from there (@roethlisbergerphoto). I took a little less baking soda and used cashew butter instead of almond butter. These reminds me of gingerbread, except that these are soft and are healthier. I'm hovkonditorn on instagram!


Healthy Gingerbread Thins

2 tbsp coconut sugar
0,5 tsp cinnamon
0,5 tsp gingerbread spice
0,5 tsp baking soda
3 tbsp almond meal
2 tbsp coconut flour
1 dl cashew butter
1,5 tbsp pumpkin puree
1 tbsp almond milk
vanilla stevia after taste

Mix all the ingredients in a bowl. Put the bowl in the fridge for 30 minutes. Roll the mixture into balls and flatten them a little. Put on a parchment paper lined baking sheet and bake in 175 C for 6-8 minutes.


Pepparkakor

2 msk kokosnötsocker
0,5 tsk kanel
0,5 tsk pepparkakskrydda
0,5 tsk bikarbonat
3 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 dl cashewsmör
1,5 msk pumpapuré
1 msk mandelmjölk
vanilj stevia efter smak


Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ skålen i kylen i 30 minuter. Rulla blandningen till bollar och platta till dem lite. Sätt på e bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 175 C i 6-8 minuter.

14 comments:

  1. Oh, mums! <3

    /Evelina - Evelinas Ekologiska

    www.evelinasekologiska.se

    ReplyDelete
  2. Vilka fina kakor! Spännande med pumpapuré i! Lade själv upp ett pepparkaksrecept idag :)

    ReplyDelete
  3. Låter gott!! Ska jag in å följa dig... Kram

    ReplyDelete
  4. Åh, så mumsiga! Jag gjorde kakor av "chocolate chip-typ" med jordnötssmör och inget mjöl alls för ett tag sedan. Det receptet hittade jag på någon blogg som jag nu inte minns exakt… Men de var iaf liknande dessa. Fast oändligt mycket godare att göra med pepparkakssmak i dessa tider :-) Tack för tipset!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Låter också så gott. Ja, nu smakar det med pepparkakssmak igen :)

      Delete
  5. Spännande! Ett recept att spara då min kompis nyligen blivit glutenallergiker. Jättesvårt att bjuda henne på något till kaffet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bra om du kan få tips vad du kan bjuda på!

      Delete
  6. Hm.. Mjuka som skånska pepparkakor då kanske? Gott! Tack för receptet! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu har jag tyvärr aldrig ätit skånska pepparkakor, så jag kan inte svara på det :)

      Delete