En lyxigare variant på energibollar på pinne och doppad i choklad. Passar bra till julen som ett hälsosammare alternativ. De här blev mycket goda och jag kommer att göra dem snart igen. 

A more luxurious variant of energy balls dipped in chocolate. Suitable for Christmas as a healthier alternative. These were very good and I will make them soon again.


Gingerbread Chocolate Energy Pops

1 dl almonds
1 dl cashews
6 dates, pitted
2 tbsp unsweetened cocoa powder
0,5 tsp gingerbread spice
1 tsp water or more if needed

chocolate (dark, milk, unsweetened, dairy free, you choose), melted

Mix all ingredients, except for the water, in a food processor. Add water until you have  a sticky mixture. Shape into balls and put in the fridge, while you melt the chocolate in the microwave. Put a stick into the ball and dip in chocolate. Let set.



Pepparkaks-Choklad Energibollar

1 dl mandel
1 dl cashewnötter
6 dadlar, urkärnade
2 msk kakaopulver
0,5 tsk pepparkakskrydda
1 tsk vatten eller mer om det behövs

choklad (mörk, ljus, osötad, mjölkfri, du väljer), smält

Blanda alla ingredienser, med undantag för vatten, i en matberedare. Tillsätt vatten tills du har en klibbig blandning. Forma till bollar och placera i kylskåp medan du smälter chokladen i micron. Lägg en pinne i varje boll och dippa i chokladen. Låt stelna.