Friday, November 29, 2013

Dallas Buns

Nu var det bra länge sedan jag bakade dallasbullor. De är så goda med en fyllning av kvarg och vaniljkrämspulver. Har du ätit eller bakat dallasbullor?

Igår var vi bjudna till vår amerikanska granne på Thanksgiving middag och det var mycket trevligt. Hon hade gjort mat hela dagen och allt var jättegott. Mest spännande av maträtterna var sötpotatislådan med marshmallows :) Ja, den var söt, men den serverades som en av de saltiga maträtterna. Den hade en len och god smak och smakade mycket kanel. Hon serverade även gröna bönor blandade med sparriskräm och lök, wasabi honung brysselkål, potatislåda med stekt lök och ost, tranbärssås med apelsinskal och valnötter och en "limpa" gjord på röda linser. Jag hade äran att baka efterrätten som var pumpapaj. Vi hade en mysig kväll tillsammans och ingen gick hem hungrig!

It's been a long time since I baked dallas buns. They are so good with a filling of quark and custard powder. Have you eaten or baked dallas buns?

Yesterday we were invited to our American neighbor for Thanksgiving dinner and it was very lovely. She had made food all day and everything was delicious. Most exciting of the dishes was the sweet potatoes baked with marshmallows :) Yes, it was sweet, but it was served as one of the savoury dishes. It had a smooth and good flavor and tasted much of cinnamon. She also served green beans mixed with asparagus cream and onion, wasabi honey brussels sprouts, potato casserole with fried onions and crispy cheese, cranberry sauce with orange zest and walnuts and a red lentil loaf. I was honored to bake dessert, which was a pumpkin pie. We had a cozy evening together and no one went home hungry!



Dallasbullor

7-8 dl vetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kokossocker
1 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
1 påse torrjäst (11g)
3 dl mjölk (42°)

fyllning
150 g kvarg
60 g smör, mjuk
2 msk socker
1 ägg
1 dl vaniljkrämpulver

Blanda vetemjöl, mandelmjöl, socker, salt, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Låt jäsa 1h.

Blanda alla ingredienser till fyllningen ihop. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred fyllningen på degen. Rulla ihop och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg bullarna bredvid varandra i en ugnsform eller i muffinsformar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.

Pensla med ägg och grädda i 200 C under 15-20 minuter.


Dallas Buns

7-8 dl flour
1,5 dl almond flour
1 dl coconut sugar
1 tsp salt
100 g unsalted butter
1 packet dry yeast (11g)
3 dl milk (42 °)

topping
150 g quark
60 g butter, soft
2 tbsp sugar
1 egg
1 dl custard powder

Mix flours, sugar, salt, butter and yeast in a food processor into a crumbly mass. Add the milk and work together to form a dough. Let rise for 1h.

Mix all ingredients for the filling together. Put the dough on a floured surface and roll out into a rectangle. Spread the filling on the dough. Roll up and cut into 2 cm thick slices. Place buns side by side in a baking dish or in muffin cups. Let rise for another 30 minutes.

16 comments:

  1. Har aldrig ens hört talas om Dallasbullar, så nej, jag har inte bakat eller smakat. Men det låter najs! Ha en skön kväll, Katarina!

    ReplyDelete
  2. Jag har inte heller varken hört talas om eller smakat dessa bullar. Vaniljkräm är alltid gott tycker jag och hade säkert gillat dem.

    Önskar dig en jättemysig adventshelg! Kram vännen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blir gott med krämen i. Tack detsamma! Kram

      Delete
  3. Inte jag heller, aldrig hört eller sett såna bullar. Men dom ser verkligen goda ut. :-)

    Kram

    ReplyDelete
  4. Jag älskade dallasbullor som barn! :)

    ReplyDelete
  5. Wow looks very good. How much gram or cups is 8 dl flower? I want to make these for the weekend.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Sana! 8 dl is about 3 1/4 cups. Good luck, let me know how they turned out.

      Delete
  6. Thanks, I will make them this weekend. I lett you know how they turned out :)

    ReplyDelete
  7. I made them yesterday and they were delicious. Thanks for the recipe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Sana! I'm glad to hear you liked them.

      Delete