A sauce packed with vegetables, tofu and chickpeas. Very good and filling. I served the sauce with soba noodles and carrot noodles, but you can also use rice or quinoa. We have had nice warm weather in Amsterdam, around 20 degrees this week. But you surely can feel the fall in the air, it rains a lot and it's been quite windy.
Grönsaks-Tofusås
1
lök
1
vitlöksklyfta
1
burk tärnad tomat
200
g tofu
50-100 g broccoli
1,5
dl kikärter
sesamolja
basilika
salt
peppar
Hacka
lök och vitlök fint och stek i olja en stund. Tillsätt tomat och kikärter och
låt koka 20 minuter. Tillsätt broccoli och koka ytterligare 10 minuter.
Tillsätt vatten om det behövs. Tärna tofun och stek bitarna i sesamolja tills
de får lite färg. Rör ner i såsen. Krydda efter smak. Servera med kokt
spaghetti eller morots”nudlar”.
Vegetable-Tofu
Sauce
1
onion
1
clove garlic
1
can diced tomatoes
1,5
dl chickpeas
200
g tofu
50-100 g broccoli
1,5
dl chickpeas
sesame
oil
basil
salt
pepper
Chop
the onion and garlic finely and fry in oil for a while. Add the tomatoes and
chickpeas and cook for 20 minutes. Add broccoli and cook for 10 minutes. Add
water if needed. Dice the tofu and fry the pieces in sesame oil until they get
some color. Stir in the sauce. Season to taste. Serve with cooked soba noodles
or carrot "noodles".
5 Comments
Hyvän näköistä. On tosi pitkä aika, kun viimeksi olen tofua käyttänyt missään. Voisi taas ostaakin.:)
ReplyDeleteKiitos Katja! Käytän tofua silloin tällöin ja se sopii myös hyvin smoothie-juomiin.
DeleteJättegod pastasås! Morotsspagetti låter spännande! :)
ReplyDeleteHa en fin dag!
Kram kram
//Lana
20 grader... Det låter något det. Här är det kallt och mörkt som vanligt. Regn och solsken om vartannat idag... Höst på riktigt!
ReplyDeleteJa, visst är det skönt, men nog kommer kylan hit också.
Delete