Saturday, October 19, 2013

Pizza Base, lchf

Jag testade ett lchf pizzabottenrecept som finns i Bakat & Gott nr 3, 2013. Det var helt ok, men inte smakar det som vanligt pizzabotten, men är ett bra alternativ för den som äter glutenfritt eller vill skippa vitt mjöl.

I have made a lchf pizza base that I found in the magazine Bakat & Gott No. 3, 2013. It was ok, but does not taste as a normal pizza base, but is a good option for those who eat gluten-free or want to skip the white flour.



Pizzabotten, lchf

2 ägg
4 msk vatten
1 dl kokosnötsmjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 msk oregano
0,5 tsk salt

Värm ugnen till 225 grader C. Vispa äggen med elvisp ca 3 minuter. Rör ner vattnet. Rör ihop resten av ingredienserna och blanda ner dem i smeten. Låt svälla 10 minuter. Kavla ut smeten mellan två oljade bakplåtspapper. Förgrädda 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 190C. Bred på valfri fyllning och grädda i ytterligare 10 minuter.



Pizza Base, lchf

2 eggs
4 tbsp water
1 dl coconut flour
2 tsbp psyllium
1 tsp baking powder
0,5 tbsp oregano
0,5 tsp salt

Preheat oven to 225 degrees C. Beat eggs with an electric mixer about 3 minutes. Stir in the water. Stir together remaining ingredients and mix them into the batter. Let sit for 10 minutes. Roll out the batter between two oiled parchment paper. Pre-bake for 10 minutes. Lower the oven temperature to 190C. Spread with filling of your choice and bake for another 10 minutes.

18 comments:

  1. Jag brukar göra något liknande pizzabotten. Jag tillsätter också riven ost i degen! :)
    Ha en fin lördag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ost låter bra, blir säkert godare också :) Tack detsamma, kram!

      Delete
  2. Riktig pizza är en av få saker jag riktigt kan sakna när det gäller att leva glutenfritt. Gör en egen variant som är hyfsad, men riktigt som äkta blir det inte tyvärr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är väl så. Men tur att det går att laga pizza glutenfritt :)

      Delete
  3. Jag har ett bra och gott recept på pizzabotten utan mjöl men med bla riven halloumiost. Jättegod! :-)

    ReplyDelete
  4. Gorgeous pizza! Love this use of coconut flour.

    ReplyDelete
  5. Åh vad gott det här både ser ut och låter! Tack för tipset :)

    ReplyDelete
  6. Jag gjorde på blomkål för ett tag sedan.. inte som vanligt men helt okej. Detta ser så gott ut vännen, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag gillar pizzabotten gjort på blomkål. Jag har också testat att göra på blomkål och broccoli :) Kram!

      Delete
  7. Your pizza looks so delicious! Coconut flour? What an amazing ingredient!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, it sure is :) Have a great day Tessa!

      Delete
  8. Jag säger som Lana, ost i degen gör skillnad. Men din pizza ser fantastiskt god ut i alla fall!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det tror jag också, nu när ni säger det :) Tack!

      Delete