The recipe for this bread I found at Hanna. She has a lovely blog with very good recipes, so please take a look at her blog. I used a teaspoon of salt, but thought it was a bit too salty, so the amount could be reduced. You can choose toppings to taste, Hanna had used lingonberries and sesame seeds. The bread is egg-, gluten-, milk-, sugar-free and nut-free if using only corn flour.
Majsbröd
1
dl majsmjöl
1
dl mandelmjöl eller majsmjöl
0,5
dl linfrön
1
msk psyllium
4
tsk bakpulver
3/4-1
tsk salt
3
dl mandelmjölk
3
msk kokosolja
pumpafrön
till topping, valfritt
Värm
ugnen till 225 C grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll
därefter i kokosoljan och mjölken, blanda väl och låt stå 10 minuter. Häll
smeten i en bakplåtsappersklädd rund form. Toppa med pumpafrön. Grädda i mitten
av ugnen i ca 12-15 min. Låt svalna. Jag använde en rund kakform för att göra små bröd.
Cornbread
1
dl corn flour
1
dl almond flour or corn flour
0,5
dl flaxseed
1
tbsp of psyllium
4
tsp baking powder
3/4-1
tsp salt
3
dl almond milk
3
tbsp coconut oil
pumpkin
seeds for topping, optional
Preheat
oven to 225 C degrees. Mix all dry ingredients in a bowl. Then add the coconut
oil and milk, mix well and let stand for 10 minutes. Pour batter into a parchment
paper lined round pan. Top with pumpkin seeds. Bake in the middle of the oven
for 12-15 minutes. Let cool. I used a cookie cutter to make small round breads.
17 Comments
Det där låter mums!
ReplyDeleteThey look absolutely delicious!
ReplyDeleteKisses!
Thank you Lenia! Hugs.
DeleteDe ser goda ut:)
ReplyDeleteBröd, mums! Jag som inte är nån brödälskare längtar ändå efter nåt tuggigt nu. Vacker bild! Kram!
ReplyDeleteJag kan förstå det nu :) Tack och kram!
DeleteSmaskigt! Och så fint med pumpafröna!
ReplyDeleteHa en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Tack snälla! Kram
DeletePerfekt, det här vill jag testa!
ReplyDeleteKul, hoppas du gillar dem!
DeleteSer gott ut!
ReplyDeleteTack Ann-Sofi!
DeleteSå gott brödet verkar och jag gillar Hanna också :) Härliga foton som vanligt, kram!
ReplyDeleteTykkään aina kaikista tällaisista, missä on käytetty siemeniä. Niitä on kiva pureskella leipomuksen joukosta.:)
ReplyDeleteSamoin :)
Deletehar gjort cornbread en gång och de var riktigt gott,men nästa gång får ja nog testa och ha frö i.ser ju gudomligt gott ut
ReplyDeleteJa, det skall du göra, blir så gott!
Delete