Thursday, October 31, 2013

Coconut Sugar Ice cream with Sticky Cake bites

Glass med smak av kola och kladdkaka, mums säger jag. Så god, men man behöver inte så mycket då den är ganska söt. Jag tycker att det är roligt med glass som har det där lilla extra, även om hederligt gammal vaniljglass är det bästa, men ibland så vill man ha lite mera. 

Ice cream with flavors of caramel and chocolate cake, yummy! So good, but you do not need much as it is pretty sweet. I think it's great with ice cream that has that little something extra, even if old fashioned vanilla ice cream is the best, but sometimes you just want a little more.




Coconut Sugar Ice cream with Sticky Cake bites

5 dl heavy cream
2,5 dl milk
2,5 dl coconut sugar
200 g cream cheese
1 vanilla bean, seeds
pinch of salt


Combine cream, milk, sugar, cheese and vanilla in a saucepan over medium-low heat. Whisk continuously until sugar has dissolved and cheese has completely combined with cream and milk. Remove from heat and salt. Pour into an airtight container and chill in the refrigerator overnight. Sieve the mixture to get rid of the vanilla bean. 

Churn the ice cream according to the manufacturer's instructions. When finished churning, fold in the pieces of sticky cake and transfer to an airtight container. Freeze until firm, about 2-4 hours.
 

Kokossockerglass med kladdkaka

5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
2,5 dl kokossocker
200 g färskost
1 vaniljstång, frön
nypa salt


Kombinera grädde, mjölk, socker, ost och vanilj i en kastrull på medellåg värme. Vispa hela tiden tills sockret har lösts upp och osten har smält. Ta bort från värmen och blanda i salt. Häll i en lufttät behållare och ställ i kylskåpet över natten. Sila blandningen innan du häller den i glassmaskinen. Frys glassen enligt tillverkarens anvisningar. När glassen är klar blanda i kladdkakabitarna och överför glassen till en lufttät behållare. Frys tills glassen stelnat, ca 2-4 timmar.

29 comments:

  1. Men du så galet gott detta låter. En glass helt i min smak, mmmmm.

    Kram kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Malin. Den är nog jättegod! Kram

      Delete
  2. Wow, det där låter fantastiskt! Måste testas! Men var får man tag i kokossocker?
    /Trollmamma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Jag har köpt kokossocker på en hälsokostaffär. Men detta tipsade Kjersti om i en kommentar på inlägget om kladdkaka md kokossocker; Renée Voltaire, Kung Markatta, Aman Prana med flera har kokossocker i sitt sortiment, liksom Lifebutikerna som har sitt eget märke. På nätet finns det också förstås.

      Delete
  3. Låter som en helt underbar glass! Ha en fin Allhelgonahelg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Kjersti. Önskar dig också en fin Allhelgonahelg!

      Delete
  4. Vad gott det ser ut! Nu måste jag ju prova kokossocker :D

    ReplyDelete
  5. Det här lät så gott! Älskar att det är med kladdkaka i ;)

    ReplyDelete
  6. Känns som en lite matigare glass, så höstigt god. Roligt med kokosglass som är lite fylligare. Ser galet gott ut, precis som vanligt. Så fina bilder du tar. Kramar och fin helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla! Kokossocker ger en god smak. Kram och ha en fin helg!

      Delete
  7. Men fasen vad gott! Mmmmm. Du inspirerar verkligen! ;)

    Kram och ha en fin helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla! Kram och ha en fin helg du också!

      Delete
  8. This is heavenly!I bet I could not resist to this temptation!Hugs,dear!

    ReplyDelete
  9. Mmm... verkar riktigt smarrig! Och en sådan vacker höstig färg!

    ReplyDelete
  10. Nami, kuullostaa herkulliselta! :)

    ReplyDelete
  11. Men åh vad gott det där såg ut!
    Och då är jag ingen glassälskare, men detta måste jag göra.

    Kram Lena från make a head food

    ReplyDelete