Tuesday, October 22, 2013

Banana-Strawberry Chia Pudding

Chia pudding går att variera efter smak och tycke, jag har gjort många olika variationer. En som också är god är bl.a. denna med banan och jordgubb. 

Chia pudding can be varied according to taste and liking, I've done many different variations. One that is really good is this with banana and strawberry.



Banana-Strawberry Chia Pudding

1 banana, mashed
4 strawberries, mashed
1,5 tbsp chia seeds
2 dl soy milk

Combine all the ingredients in a jar. Put in the refrigerator for 4h or over night.


Banan-Jordgubb Chiapudding

1 banan, mosad
4 jordgubbar, mosade
1,5 msk chiafrön
2 dl sojamjölk

Kombinera alla ingredienser i en burk. Sätt i kylskåp för 4h eller över natten.

20 comments:

  1. Mmm...vilken smarrig! Mums!
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete
  2. Chiafrön ska ju vara bra för magen. Kanske något att satsa på när jag får börja äta mer vanligt igen. Nu är det flytande som gäller. Jag är dålig på att blogga nu, och även på att kommentera. Även om jag är hemma från sjukhuset mår jag rätt dåligt och är trött. Tre veckor ska jag vila innan jag får börja jobba igen. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Du skall inte behöva tänka på bloggen och att kommentera hos oss. Du skall vila och ta det lugnt. Vi vet att du finns där och skriver när du kan. Varm stor kram till dig Erika!

      Delete
  3. Jag har inte testat chiafrön än (Fy skäms på mig). Får köpa mig det i veckan och testa detta goda recept!

    ReplyDelete
  4. Ja vi nyttjar ju chiafrön nu efter att ha läst om dom hos dej, och det tipset är vi så tacksamma för. Lika tacksamma är vi för alla tips på flera användningssätt med dom och detta låter ju riktigt gott och lite sommardrömshärligt!

    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kul att kunna inspirera. Chiafrön kan bra användas i bröd, bakverk, pajbotten, toppa morgonyoghurten med, ja till mycket faktiskt :) Kram!

      Delete
  5. I'm not sure if this is a breakfast or dessert but I could eat it for either .......... or both!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I usually eat it for breakfast, but you can have it anytime :)

      Delete
  6. Smaskens! Dat ska jag prova till frukost! Jag har ett recept på små råa supergoda chokladpraliner med chiafrön och rå kokosolja i min blogg www.likeayogi.blogg.se

    ReplyDelete
  7. Så gott, jag gillar ju att ha lite havregryn i min chiapudding... tycker den blir lite sladdrig men kanske jag som har för mycket vätska i.... vacker och ser så god ut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag brukar laga min pudding ganska fast. Tack.

      Delete
  8. Näyttää ihanan pehmeältä, vatsaa hellivältä.:)

    ReplyDelete
  9. Äntligen Katarina, nu är det dags även för mig att testa Chia pudding. Har inga jordgubbar, men björnbär så jag testar enligt dina mått. Spännande:-) Kramar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roligt! Hoppas du också gillar dessa puddingar. En annan av mina favoriter är choklad chiapudding. Kram!

      Delete
  10. Jag har läst så mycket som chiapuddingar nu på olika sidor och du har ju en hel hög av dem. Denna verkar supersmarrig, ska köpa chiafrö idag och testa!! Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chia tycks vara in just nu :) Ja, testa gärna! Kram

      Delete