Tuesday, September 3, 2013

Soy-Vegetable Bolognese

Soy bolognese är en sås jag aldrig tröttnar på och tillsammans med pasta är det barndom :) I denna sås är det enkelt att tillsätta olika grönsaker, de liksom smälter in i såsen. Kanske ett tips till föräldrar som vill få barnen att äta mera grönt. 

Soy bolognese is a sauce I never get tired of, and together with pasta is childhood for me :) To this sauce it's easy to add various vegetables, as they blend into the sauce. Maybe a tip for parents who want to get kids to eat more vegetables.



Soy Bolognese

1 onion, chopped
1 garlic clove, chopped
1 small zucchini, grated
1 small yellow pepper, chopped
1 tbsp tomato paste
1 can diced tomato
500 ml tomato passata
honey
salt
peppar
basil

2 dl soy granules, soaked

Fry onion and garlic in some oil. Add the zucchini, pepper and tomato paste. Fry for 5 minutes. Then add the tomatoes. Let cook for 20 minutes. Add the soy, honey and season to taste. Serve with pasta and grated cheese.


Soja Bolognese

1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 liten zucchini, riven
1 liten gul paprika, hackad
1 msk tomatpuré
1 burk tärnad tomat
500 ml passerad tomat
honung
salt
peppar
basilika

2 dl sojagranulat, blötlagd

Fräs lök och vitlök i lite olja. Tillsätt zucchini, paprika och tomatpuré. Stek i 5 minuter. Tillsätt sedan tomaterna. Låt småkoka i 20 minuter. Tillsätt soja, honung och krydda efter smak. Servera med pasta och riven ost.

12 comments:

  1. Låter gott! Jag älskar all mat med zuchinni! Mums!
    Ha en fin tisdag!
    kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blir gott med zucchini, även i bakverk :) Kram!

      Delete
  2. Så gott! Fyller också ut min sojafärssås med zucchini och paprika och ibland åker morötter ner också. Perfekt lunchlådemat att ha på lut i frysen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, morötter brukar jag också ha i, gott!

      Delete
  3. Jaha, och du frestas tillbaka, ser jag... ;)

    ReplyDelete
  4. This is the definition of comfort food!Love it!

    ReplyDelete
  5. I just ate a vegan soy pasta dish using seitan mince. Your pasta dish is a real winner! Here is my recipe, I know that you will love it too!
    http://sophiesfoodiefiles.wordpress.com/2013/03/15/vegan-veggies-pasta-sauce-with-seitan-on-a-bed-of-spelt-spaghetti/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for sharing Sophie. I have never tried seitan before.

      Delete
  6. mums mums mums ser så gott ut:) kram Sofia

    ReplyDelete