Nu när det är äppeltider och det lagas mycket äppelpajer, har jag ett förslag på en raw äppelpaj. Jag har använt mig av torkat äpple i pajdegen och i fyllningen färska äpplen. Jag gillade pajen mycket.

Now that it's apple time and you are making apple pies, I have a suggestion for a raw apple pie. I have used dried apple in the pie dough and in the filling I'm using fresh apples. I liked the pie a lot.


Raw Apple Cinnamon Tart

1 dl almonds
2 tbsp oatmeal
3 tbsp dried apple
2,5 tbsp coconut
3 dates
0,5 tsp cinnamon
0,5 tsp vanilla
a pinch of salt
water

2 apples, sliced
lemon juice

chocolate-cinnamon frosting
0,5 dl fresh dates, pitted
2 tbsp cocoa powder
2 tbsp almond butter
2 tbsp coconut oil
0,5 tsp cinnamon
pinch of sea salt
0,5 dl water

Mix almonds and oatmeal in a blender. Add remaining ingredients, except water, and mix until well blended. Mix in the water if the mixture seems dry. Press into two tart molds. 
Slice apples thin, and pour some lemon juice over the slices. Arrage 2-3 layers of apple slices inside the crust and set aside. Blend dates, cocoa, almond butter, coconut oil, cinnamon, sea salt and water in a blender until mixed. Pour over apples and chill for 1 hour.


Raw Äpple-Kanelpaj

1 dl mandel
2 msk havregryn
3 msk torkat äpple
2,5 msk kokos
3 dadlar
0,5 tsk kanel
0,5 tsk vaniljsocker
en nypa salt
vatten

2 äpplen, skivade
citronsaft

choklad-kanelglasyr
0,5 dl färska dadlar, urkärnade
2 msk kakaopulver
2 msk mandelsmör
2 msk kokosolja
0,5 tsk kanel
nypa havssalt
0,5 dl vatten

Blanda mandel och havregryn i en mixer. Tillsätt övriga ingredienser, förutom vatten, och blanda tills allt är blandat. Blanda i vatten om blandningen verkar torr. Tryck blandningen i två små pajformar.
Skiva äpplen tunt och häll lite citronsaft över skivorna. Placera 2-3 lager av äppleskivor på pajbotten och ställ åt sidan. Mixa dadlar, kakao, mandelsmör, kokosolja, kanel, salt och vatten i en mixer tills blandat. Häll över äpplena och kyl för en timme.