I'm very fond of croissants and bake them on a regular basis at home. Something else I also like a lot is cinnamon buns. Why not combine these two. And you know what, they were delightfully good, mmm. Please, you have to try :) The recipe that I use when I make croissants are available here. I used orange zest in the filling, and it was tasty.
1 batch
croissant dough, here
1 dl brown
sugar
1 dl
granulated sugar
zest of 1-2
oranges
2 tbsp ground
cinnamon
a pinch salt
Mix together
the sugars with the zest, cinnamon, and salt. Take the croissant dough from the
fridge and roll the dough into a rectangle, about 30 x 50 cm. Sprinkle the
sugar mixture on the dough and roll it into a log. Cut into rolls and place
them into oiled muffin pans. Cover with a kitchen towel and let proof in a warm
room for 2 hours. Preheat the oven to 200 degrees C and bake the croissants for
20 minutes. Take the buns out of the pan when they are ready or else they will
stick to the pan when they cool.
Croissant
Kanelbulla
1 sats croissantdeg,
här
1 dl farinsocker
1 dl
strösocker
skal av 2
apelsiner
2 msk mald
kanel
en nypa salt
Blanda socker
med zest, kanel och salt. Ta croissantdegen ur kylskåpet och kavla degen till
en rektangel, ca 30 x 50 cm. Strö sockerblandningen på degen och rulla den till
en logg. Skär i bitar och placera dem i oljade muffinsplåtar. Täck med en
kökshandduk och låt jäsa i ett varmt rum i 2 timmar. Värm ugnen till 200 grader
och baka croissanterna i 20 minuter. Ta dem ur plåten när de är klara annars
kommer de att fastna i muffinsplåten när de svalnar.
15 Comments
Mmmmm,....you are a croissant genius, I think! These Rolls look so delectable! Yum Yum Yum!
ReplyDeleteThanks sweetie :)
DeleteI made them today & my hubby, mom, dad & I all loved them! They were quickly gobbled up! xx
DeleteI really appreciate you trying my recipes. THANKS!
DeleteJa tack:) Jag är barnsligt förtjust i croissanter !
ReplyDeleteJag också :)
DeleteSå fina bilder :) Heja dig!
ReplyDeleteDom ser väldigt frasiga och goda ut!!
ReplyDeleteKram
Ja, det blev de :) Kram
DeleteDet låter ju rent gudomligt gott! Om jag nån gång vågar mig på croissanter ligger detta bra till!
ReplyDelete/Trollmor
Håller med :) Ja, testa gärna, det är inte svårt.
DeleteTack så mycket!
ReplyDeleteÅh, hur gott är inte croissanter! Vi satte i oss vars två på brunchen i lördags, en med och en utan sylt och de var fantastiska båda. Smart att blanda med kanelreceptet... Men att göra egna, är det inte ganska mycket jox?
ReplyDeleteHoppas du har en finfin resa,
kramar
Ja, croissanter är så goda :) Inte alls svåra att göra egna, det tar bara några dagar, men för det mesta är det väntetid. Det klarar ni galant. Tack och kram!
DeleteUppskattningar croissant inspiration och ditt recept låter otroligt läckra! Min kära svärmor är mycket glada croissanter, kanske jag borde skämma bort henne lite med ditt recept. Tack för receptet och hoppas att du njuta av veckan kära Katarina
ReplyDelete