Raw food passar bra på sommaren, då det kanske inte smakar med varm mat. Men på vintern vill jag ha varm mat, så raw food är inget jag tror att jag skulle kunna enbart leva på. Men det är roligt att prova och framförallt gott.
Raw food fits well in the summer, when it'd warm and you may not want to eat hot food. But in winter, I want hot food, so raw food is not something I think I could only live on. But it's fun to try and above all delicious.
filling
1 dl sun dried tomatoes
3 dates
2 tsp tahini
2 tbsp extra virgin olive oil
2 tbsp lemon juice
pinch of sea salt
crust
2 dl almonds
4 tbsp sesame seeds
4 tbsp linseed (flax meal)
2 tbsp extra virgin olive oil
1 tbsp balsamic vinegar
1 tbsp chopped fresh basil
pinch of sea salt
Soak the sun dried tomatoes and
dates in water for 30-60 minutes.
Put the nuts and seeds, olive oil,
balsamic vinegar, basil and pinch of sea salt into a blender and process until
to a slightly sticky mixture. Leave a bit of texture to it, but make sure it’s
sticky. Press the crust into two tart shapes. Place in fridge.
Drain tomatoes and dates and add
them to a blender with tahini, olive oil, lemon juice, and a pinch of sea salt.
Process until smooth. Put the filling into each tart shape. Place in fridge
until ready to serve.
Raw Tomatpaj
fyllning
1 dl soltorkade tomater
3 dadlar
2 tsk tahini
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
en nypa havssalt
pajbotten
2 dl mandel
4 msk sesamfrön
4 msk linfrö, mald
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk hackad färsk basilika
en nypa havssalt
Blötlägg soltorkade tomater och
dadlar i vatten i 30-60 minuter.
Sätt nötter, frön, olivolja,
balsamvinäger, basilika och en nypa salt i en mixer och mixa till en något
klibbig blandning. Lämna lite textur till den, men se till att den är klibbig.
Tryck blandningen i två små pajformer och lägg i kylskåp.
Lägg de avrunna tomaterna och
dadlarna i en mixer med tahini, olivolja, citronsaft och en nypa havssalt. Mixa
tills allt är blandat. Skeda fyllningen i varje pajform. Placera i kylskåp
tills de ska serveras.
10 Comments
Låter otroligt gott! Måste också prova något av dina rawfood-recept nångång! :)
ReplyDeleteha en fin fredag!
Kramar!
//Lana
Ja, de blev mycket fräscha och goda. Testa gärna :) Kram och ha en fin fredag du också.
DeleteSer fantastiskt gott ut!!! Tahini, vad är det?!
ReplyDeleteHa en jättefin fredag!!!
Carina viltovackert@blogg.se
Tack Carina! Tahini är sesampasta och finns att få på burk. Önskar dig en fin fredag, kram!
DeleteJag har aldrig provat raw food, men det är säkert gott! Ha en fin fredag!
ReplyDeleteJa, jag tycker att det är gott, men inget jag skulle bara vilja äta. Ha en fin dag du också.
DeleteRaw food verkar häftigt : ) jag testar gärna, men håller med om att vintertid vill jag ha varm mat : ) Kram på dig fina bloggvän. Tack för alla fina tankar i veckan, harvarit en tuff vecka jobbmässigt! : (
ReplyDeleteJa, det är riktigt spännande att testa raw food :) Styrkekram till fin du!
DeleteAh, det där låter spännande. Och gott! Fast blir det inte bara väldigt sött med dadlarna i?
ReplyDeleteNej, inte alls sött, mera syrligt av citronen :)
Delete