Raw food passar bra på sommaren, då det kanske inte smakar med varm mat. Men på vintern vill jag ha varm mat, så raw food är inget jag tror att jag skulle kunna enbart leva på. Men det är roligt att prova och framförallt gott.

Raw food fits well in the summer, when it'd warm and you may not want to eat hot food. But in winter, I want hot food, so raw food is not something I think I could only live on. But it's fun to try and above all delicious. 



 Raw Tomato Quiche

filling
1 dl sun dried tomatoes
3 dates
2 tsp tahini
2 tbsp extra virgin olive oil
2 tbsp lemon juice
pinch of sea salt

crust
2 dl almonds
4 tbsp sesame seeds
4 tbsp linseed (flax meal)
2 tbsp extra virgin olive oil
1 tbsp balsamic vinegar
1 tbsp chopped fresh basil
pinch of sea salt

Soak the sun dried tomatoes and dates in water for 30-60 minutes.
Put the nuts and seeds, olive oil, balsamic vinegar, basil and pinch of sea salt into a blender and process until to a slightly sticky mixture. Leave a bit of texture to it, but make sure it’s sticky. Press the crust into two tart shapes. Place in fridge.
Drain tomatoes and dates and add them to a blender with tahini, olive oil, lemon juice, and a pinch of sea salt. Process until smooth. Put the filling into each tart shape. Place in fridge until ready to serve.


Raw Tomatpaj

fyllning
1 dl soltorkade tomater
3 dadlar
2 tsk tahini
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
en nypa havssalt

pajbotten
2 dl mandel
4 msk sesamfrön
4 msk linfrö, mald
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk hackad färsk basilika
en nypa havssalt

Blötlägg soltorkade tomater och dadlar i vatten i 30-60 minuter.
Sätt nötter, frön, olivolja, balsamvinäger, basilika och en nypa salt i en mixer och mixa till en något klibbig blandning. Lämna lite textur till den, men se till att den är klibbig. Tryck blandningen i två små pajformer och lägg i kylskåp.
Lägg de avrunna tomaterna och dadlarna i en mixer med tahini, olivolja, citronsaft och en nypa havssalt. Mixa tills allt är blandat. Skeda fyllningen i varje pajform. Placera i kylskåp tills de ska serveras.