Friday, August 9, 2013

Raw Tomato Quiche

Raw food passar bra på sommaren, då det kanske inte smakar med varm mat. Men på vintern vill jag ha varm mat, så raw food är inget jag tror att jag skulle kunna enbart leva på. Men det är roligt att prova och framförallt gott.

Raw food fits well in the summer, when it'd warm and you may not want to eat hot food. But in winter, I want hot food, so raw food is not something I think I could only live on. But it's fun to try and above all delicious. 



 Raw Tomato Quiche

filling
1 dl sun dried tomatoes
3 dates
2 tsp tahini
2 tbsp extra virgin olive oil
2 tbsp lemon juice
pinch of sea salt

crust
2 dl almonds
4 tbsp sesame seeds
4 tbsp linseed (flax meal)
2 tbsp extra virgin olive oil
1 tbsp balsamic vinegar
1 tbsp chopped fresh basil
pinch of sea salt

Soak the sun dried tomatoes and dates in water for 30-60 minutes.
Put the nuts and seeds, olive oil, balsamic vinegar, basil and pinch of sea salt into a blender and process until to a slightly sticky mixture. Leave a bit of texture to it, but make sure it’s sticky. Press the crust into two tart shapes. Place in fridge.
Drain tomatoes and dates and add them to a blender with tahini, olive oil, lemon juice, and a pinch of sea salt. Process until smooth. Put the filling into each tart shape. Place in fridge until ready to serve.


Raw Tomatpaj

fyllning
1 dl soltorkade tomater
3 dadlar
2 tsk tahini
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
en nypa havssalt

pajbotten
2 dl mandel
4 msk sesamfrön
4 msk linfrö, mald
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk hackad färsk basilika
en nypa havssalt

Blötlägg soltorkade tomater och dadlar i vatten i 30-60 minuter.
Sätt nötter, frön, olivolja, balsamvinäger, basilika och en nypa salt i en mixer och mixa till en något klibbig blandning. Lämna lite textur till den, men se till att den är klibbig. Tryck blandningen i två små pajformer och lägg i kylskåp.
Lägg de avrunna tomaterna och dadlarna i en mixer med tahini, olivolja, citronsaft och en nypa havssalt. Mixa tills allt är blandat. Skeda fyllningen i varje pajform. Placera i kylskåp tills de ska serveras.

10 comments:

  1. Låter otroligt gott! Måste också prova något av dina rawfood-recept nångång! :)
    ha en fin fredag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de blev mycket fräscha och goda. Testa gärna :) Kram och ha en fin fredag du också.

      Delete
  2. Ser fantastiskt gott ut!!! Tahini, vad är det?!
    Ha en jättefin fredag!!!
    Carina viltovackert@blogg.se

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Carina! Tahini är sesampasta och finns att få på burk. Önskar dig en fin fredag, kram!

      Delete
  3. Jag har aldrig provat raw food, men det är säkert gott! Ha en fin fredag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, jag tycker att det är gott, men inget jag skulle bara vilja äta. Ha en fin dag du också.

      Delete
  4. Raw food verkar häftigt : ) jag testar gärna, men håller med om att vintertid vill jag ha varm mat : ) Kram på dig fina bloggvän. Tack för alla fina tankar i veckan, harvarit en tuff vecka jobbmässigt! : (

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är riktigt spännande att testa raw food :) Styrkekram till fin du!

      Delete
  5. Ah, det där låter spännande. Och gott! Fast blir det inte bara väldigt sött med dadlarna i?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nej, inte alls sött, mera syrligt av citronen :)

      Delete