Tuesday, August 6, 2013

Raw Chocolate Strawberry Tart

En väldigt god raw paj. Du som ännu inte testat raw food, rekommenderar jag denna paj. Den smälter i munnen, ja så god är den :) Och om man vill kan man servera den med raw jordgubbsglass.

A very good raw pie. If you have not tried raw food, I recommend this pie. It melts in your mouth, yeah so good is it :) And if you want you can serve the pie with raw strawberry ice cream.


Raw Choklad-Jordgubbspaj

1 dl mandlar
1 dl cashewnötter
6 dadlar
2 msk kakaopulver
1/4 tsk havssalt

4 msk kokosolja, flytande
2 msk jordnötssmör
6 msk färska jordgubbar
0,5 tsk vaniljextrakt

Blanda nötter i en mixer tills de bryts upp. Lägg i dadlar, kakao och salt och processera allt tills väl blandat. Tryck blandningen i två små pajformer.
Till fyllningen, blanda allt i en mixer. Häll jordgubbsfyllningen på pajbotten. Ställ pajerna i kylskåpet i 30 minuter före servering.


Raw Chocolate Strawberry Tart

1 dl almonds
1 dl cashews
6 dates
2 tbsp cocoa powder
1/4 tsp sea salt

4 tbsp coconut oil, liquified
2 tbsp peanut butter
6 tbsp fresh strawberries
0,5 tsp vanilla extract

Mix the nuts in a blender until they are broken up. Add the dates, cocoa, and salt, and process everything until well combined. Press the mixture into two small baking dishes.
For the filling, mix everything together in a blender. Pour the strawberry filling onto the crust. Put the tarts into the fridge for 30 minutes before serving.

40 comments:

  1. I love these beautiful tarts! Waw even! They look fabulous & are easy to make too! I am so going to make them today because I have every ingredient in the house! ooh yeahh! xxx

    And to savour them with your home-made ice-cream will make them even tastier & better! :) xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Sophie! These are easy to make and really delicious. Hugs!

      Delete
  2. Kul med din rawfoodrecept! Roligt att läsa om något annat än det vanliga ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är roligt att testa nya bakverk. Tack att du gillar :)

      Delete
  3. Tosi herkullisen näköistä, ja kiva, kun valmistuu nopeasti.:)

    ReplyDelete
  4. Det lät supergott, och som en kaka perfekt för mig! Dessutom var den fin att titta på!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla. Ja, den var mycket god!

      Delete
  5. Det ser gott ut:) Så som jag kommer ihåg har jag också postat om raw jordgugspaj,gott:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Jag måste ta en titt på din paj också :)

      Delete
  6. Gahhhhhhh vill ha nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ; ) kram sugen på jobbet i Tidaholm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Synd att vi inte bor nära varandra, då hade jag sprungit över med en till dig :) Kram!

      Delete
  7. Delicious and healthy... genius!

    ReplyDelete
  8. God ser den ut, men väldigt mättande. Jag är dålig på raw food, men du är riktigt duktig. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, dessa raw bakverk är mäktiga. Tack snälla du, kram!

      Delete
  9. Ser otroligt gott ut! Jag tycker att det är spännande med rawfood, men jag har inte testat att laga några riktiga rätter själv.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Remsan. Jag har verkligen gillat att testa olika raw food och bakverk. Goda och mättande.

      Delete
  10. This is such a gorgeous tart. I love how easy it is to prepare too. Can't wait to try it. Great use of dates on the tart shell. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you dear! Yes, it's really easy to make and so delicious!

      Delete
  11. Det här låter spännande och den ser väldigt god ut!

    ReplyDelete
  12. Jag tror dig, allt som är raw är faktiskt jättegott! Min raw jordgubbspaj jag gjorde försvann i ett nafs här hemma ;) Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de raw bakverk jag hittills gjort har varit mycket goda. Kram

      Delete
  13. Wow - det där ser ut som en höjdare!!

    Carina viltovackert@blogg.se

    ReplyDelete
  14. Such a lovely pink cream! It must taste amazing!

    ReplyDelete
  15. Ihana herkku, nam..:)Herkullinen blogi sulla:)

    ReplyDelete
  16. Tack för receptet på denna underbara kaka/tårta! Vi gjorde en stor pajform i somras (2015) och sparade uppskurna bitar i frysen som vi avnjutit då och då. Nu hittade jag några bitar som glömts bort i frysen och trots att de legat där ca ett halvår var de fortfarande lika goda! Dags att göra en ny!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Anna! Vad glad jag blir att höra att kakan uppskattas, tack! Bra att veta att den håller så länge i frysen också. Ha en fin dag!

      Delete