Glass gjord på färska ingredienser blir så mycket godare och fräshare. Som denna mintglass gjord på färska myntablad istället för mintextrakt. Om du vill kan du blanda i chokladbitar också. Vilken är din favoritsmak på glass?

Ice cream made ​​from fresh ingredients will be so much tastier and fresher. As this mint ice cream made ​​with fresh mint leaves instead of mint extract. If you want, you can mix in chocolate chips too. What is your favorite flavor of ice cream?


Fresh Mint Ice Cream

2,5 dl cream
2 dl milk
12 g fresh mint sprigs
1 dl sugar
pinch of salt
2 egg yolks

Combine cream, milk, and mint sprigs in a saucepan over medium-high heat. Heat milk mixture until tiny bubbles form around the edge (do not boil). Remove from heat, let stand for 10 minutes. Meanwhile stir together sugar, salt, and egg yolks in a bowl. Gradually add 2 dl of the cream mixture to the egg mixture, stirring constantly with a whisk. Pour egg yolk mixture back into the saucepan and cook over medium-low heat until the mixture thickens. Strain the mixture to discard the mint leaves. Let cool completely and put in the refrigerator for 4 h or overnight. Freeze the ice cream according to manufacturer's instructions.


Färsk Mintglass

2,5 dl grädde
2 dl mjölk
12 g färsk mynta
1 dl socker
2 äggulor
en nypa salt

Kombinera grädde, mjölk och mynta i en kastrull på medelhög värme. Värm blandningen tills små bubblor bildas runt kanten (skall inte koka). Ta bort från värmen, låt stå i 10 minuter. Under tiden rör ihop socker, äggulor och salt i en skål. Tillsätt 2 dl av gräddblandningen i äggsmeten, vispa hela tiden. Häll äggula-blandningen tillbaka i kastrullen och värm på medelhög-låg värme tills blandningen tjocknar. Sila blandningen för att få bort myntabladen. Låt svalna helt och ställ i kylen i 4 timmar eller över natten. Frys glassen enligt tillverkarens anvisningar.