Friday, August 16, 2013

Fresh Mint Ice Cream

Glass gjord på färska ingredienser blir så mycket godare och fräshare. Som denna mintglass gjord på färska myntablad istället för mintextrakt. Om du vill kan du blanda i chokladbitar också. Vilken är din favoritsmak på glass?

Ice cream made ​​from fresh ingredients will be so much tastier and fresher. As this mint ice cream made ​​with fresh mint leaves instead of mint extract. If you want, you can mix in chocolate chips too. What is your favorite flavor of ice cream?


Fresh Mint Ice Cream

2,5 dl cream
2 dl milk
12 g fresh mint sprigs
1 dl sugar
pinch of salt
2 egg yolks

Combine cream, milk, and mint sprigs in a saucepan over medium-high heat. Heat milk mixture until tiny bubbles form around the edge (do not boil). Remove from heat, let stand for 10 minutes. Meanwhile stir together sugar, salt, and egg yolks in a bowl. Gradually add 2 dl of the cream mixture to the egg mixture, stirring constantly with a whisk. Pour egg yolk mixture back into the saucepan and cook over medium-low heat until the mixture thickens. Strain the mixture to discard the mint leaves. Let cool completely and put in the refrigerator for 4 h or overnight. Freeze the ice cream according to manufacturer's instructions.


Färsk Mintglass

2,5 dl grädde
2 dl mjölk
12 g färsk mynta
1 dl socker
2 äggulor
en nypa salt

Kombinera grädde, mjölk och mynta i en kastrull på medelhög värme. Värm blandningen tills små bubblor bildas runt kanten (skall inte koka). Ta bort från värmen, låt stå i 10 minuter. Under tiden rör ihop socker, äggulor och salt i en skål. Tillsätt 2 dl av gräddblandningen i äggsmeten, vispa hela tiden. Häll äggula-blandningen tillbaka i kastrullen och värm på medelhög-låg värme tills blandningen tjocknar. Sila blandningen för att få bort myntabladen. Låt svalna helt och ställ i kylen i 4 timmar eller över natten. Frys glassen enligt tillverkarens anvisningar.

18 comments:

  1. Oooo. Älskar mint! Det är så fräscht. Fin bild!

    ReplyDelete
  2. Mmm....gott!
    Min favorit är choklad! :)
    Ha en toppen fredagskväll!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
  3. Jag är ju ingen glassälskare men choklad är alltid gott, till och med i glass. Mint i glass kan jag inte äta. Det blir för mintigt och kallt tycker jag, haha! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, alla har vi olika favoriter och man kan inte gilla allt. Kram!

      Delete
  4. Mint, polka och lakrits är mina favoriter. Och idag ska jag faktiskt lyxa på just mint :)
    Kram och ha en fin helg!

    ReplyDelete
  5. Färska ingredienser i glassen är gott och mynta ger en frisk och god smak. Jag har många glassfavoriter och provar helst nytt varje gång jag äter kulglass. Men blåbärsglass är ju annars väldigt gott!
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, den ger en frisk, god smak. Blåbärsglass gillar jag också! Kram

      Delete
  6. Men jisses vad gott! Hade gärna tagit en glass nu direkt. :)

    Kram

    ReplyDelete
  7. Mintglass har jag inte smakat någongång! kanske har jag missat jättemycket!?
    Mina favoritsmaker är jordgubb, mango och champagne:)

    Tack, snälla fina du för din värmande kommentar! Jag kämpar på och hoppas jag blir frisk snart.
    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mint är riktigt gott i glass. Champagneglass har jag aldrig smakat :) Jag hoppas att du är bättre snart vännen, styrkekram till dig!

      Delete
  8. Det lät som en spännande smak!!

    ReplyDelete
  9. Mynta i glass och desserter är så gott. Har aldrig använt estrakt för är det något som växer som ogräs så är det myntan i landet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vad kul att du har mynta i landet, gott :)

      Delete