Sunday, August 4, 2013

Espresso-Strawberry Truffles

Festliga energibollar med smak av espresso och jordgubbar. Väldigt goda och de är nyttigare än vanliga tryfflar. 

Festive energy balls flavored with espresso and strawberries. Very delicious and these are healthy too.


Espresso-Jordgubbstryffel

200 g färska, urkärnade dadlar
2 dl mandel
1 dl cashewnötter
5 jordgubbar, färska
0,5 dl espresso
2,5 msk kakaopulver
en nypa salt
kokos att rulla bollarna i

Mixa alla ingredienser förutom kokos till en slät smet. Forma till bollar och rulla dem i kokos. Förvara i kylskåp.


Espresso-Strawberry Truffles

200 g fresh, pitted dates
2 dl almonds
1 dl cashews
5 strawberries, fresh
0,5 dl espresso
2,5 tbsp cocoa powder
pinch of salt
coconut to roll the balls in

Mix all the ingredients except the coconut to a smooth paste. Shape into balls and roll them in coconut. Store in refrigerator.

22 comments:

  1. Låter supergott, måste testas!! Vackra foton, som vanligt!!
    Carina på viltovackert@blogg.se

    ReplyDelete
  2. MMMM8 these tasty espresso-strawberry balls look fantastic, dear Katarina! I just gave you an award! yeah!!!

    You can read here all about it!
    http://sophiesfoodiefiles.wordpress.com/2013/08/04/awards-spinach-courgettes-smoked-tofu/

    ReplyDelete
  3. My my vad gott det låter!
    Kram Lena från make a head food

    ReplyDelete
  4. Oj oj oj, vilka mumsiga bitar! Espresso är min melodi! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack. Jag gillar kaffesmaken i bakverk. Kram

      Delete
  5. Så fina:) Du är så himla påhittig med smakkombinationer:)

    ReplyDelete
  6. Oj, många recept på raw bollar och liknande har jag sett men denna tar nog priset! Ser otroligt goda ut!

    ReplyDelete
  7. Oh, I'd love to have these in a small bowl on my counter to nibble on. They wouldn't last long!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Chris. These are really yummy treats.

      Delete
  8. Supersnygga och lockande bilder som vanligt, Katarina! Nu blev jag sötsugen :)

    ReplyDelete
  9. Loistava makuyhdistelmä, tykkään valtavasti!:)

    ReplyDelete