Tuesday, August 13, 2013

Couscous Halloumi Salad

En fräsch sallad i sommarvärmen. Jag rostade en röd och en grön paprika, men om man vill göra salladen snabbare kan man använda rostad paprika på burk. Halloumi passar mycket bra till och tillför en god sälta.

A fresh salad in the summer heat. I roasted a red and a green pepper, but if you want to make the salad more quickly, you can use roasted peppers in a jar. Halloumi goes very well with this salad, it adds a good saltiness.


Couscous Halloumi Salad

250 g couscous
4 dl water
0,5 vegetable stock cube
200 g chickpeas
2 roasted red/green peppers
tomato, chopped
zucchini, chopped
salt
pepper
oregano
250 g halloumi cheese

Put couscous and vegetable stock into a large bowl. Boil water and pour the water over the couscous. Leave for 10 minutes. Use a fork to fluff up the grains and break up any clumps. Mix in the chickpeas, peppers, tomatoes, zucchini and season to taste. Heat a frying pan over medium heat. Cut the halloumi into 0,5 cm-thick slices and fry for 2-3 mins on both sides until lightly golden. Add to the salad and serve.

Couscous Halloumi Sallad

250 g couscous
4 dl vatten
0,5 grönsaksbuljong tärning
200 g kikärtor
2 rostade röd/grön paprikor
tomat, hackad
zucchini, hackad
salt
peppar
oregano
250 g halloumi

Sätt couscous och grönsaksbuljong i en stor skål. Koka vatten och häll vattnet över couscous. Låt stå i 10 minuter. Använd en gaffel för att fluffa upp kornen och bryta upp eventuella klumpar. Blanda i kikärter, paprika, tomater, zucchini och krydda efter smak. Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Skär halloumi i 0,5 cm tjocka skivor och stek i 2-3 minuter på båda sidor tills lätt gyllene. Lägg dem i salladen och servera.


20 comments:

  1. Hurra för sommarsallader! Jag vill passa på att frossa i alla tänkbara varianter nu och sen gå i salladside.

    ReplyDelete
  2. Riktigt god mix! Äter sällan couscous/bulgur men gör liknande mat med matvete eller quinoa istället. Älskar rostad paprika. Försöker hålla den hel och ta vara på saften som rinner ur när jag sen skalar den.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Matvete och quinoa funkar också bra. Tack för tipset att använda saften från rostad paprika.

      Delete
  3. Halloumi är så galet gott! Jag har en bit i kylen och funderar på vad jag ska hitta på. Jag funderar på att göra palak paneer och ha halloumin i den istället för att göra egen indisk ost...

    Sommarsallader är gott och bäst att passa på. Rätt som det är står man där och fryser igen. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det låter bra och passar säkert! Ja, känns redan nu att luften är kallare, brr. Kram

      Delete
  4. Stort Mums på den här salladen/Kramar!

    ReplyDelete
  5. Ihana salaatti, pidän erityisesti kikherneistä ja halloumista! Tein itsekin couscoussalaattia juuri ja oli raikasta ja hyvää kalan kera.:)

    ReplyDelete
  6. Mums, så gott! halloumi är så smaskens! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  7. Låter riktigt gott, har aldrig själv testat kombon halloumi och couscous (vad jag kan minnas åtminstone). :) Hoppas det snart kommer upp ett inlägg om er resa, hade varit roligt att se lite bilder. Nej, jag har aldrig varit i Paris, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! De passar bra ihop, blir väldigt smaskens. Ja, bilder kommer från resan :) Kram

      Delete
  8. Galet gott! Jag är fortfarande kvar i sommarens salladsfrossa.

    ReplyDelete
  9. Underbar, läckra och hälsosamma recept. Jag älskar ditt sätt att kombinera ingredienserna vid. Tack för receptet och hoppas att du njuta av veckan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket snälla du! Ha en fin dag, kram!

      Delete
  10. Vi har ju börjat äta mer vegetarisk mat hemma och detta är ett sånt perfekt recept som jag gillar!! Så detta sparas!!
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kul om du gillar det, för det är mycket gott :) Kram

      Delete