I like to make veggie patties and we eat them quite often in our home. They go well as burgers, preferably with homemade hamburger buns, but you might as well eat them with a fresh salad made of couscous.
Lentil Ricotta Patties
5 dl cooked lentils, pureed (I used red lentils)
1-2 dl almond meal / plain breadcrumbs / rolled oats
1-1,5 dl ricotta
0,5 dl Parmesan cheese, grated
1 clove garlic, grated
1 tsp dried basil
1 egg
salt
pepper
oil for frying
Combine lentils, almond meal, ricotta, parmesan, garlic, and
basil in a bowl. Season to taste. Add the egg and stir. Refrigerate the mixture
for at least two hours.
Shape mixture into patties. In a skillet, heat oil and add
the patties and cook for about 3-4 minutes per side, until browned. Drain on
paper towels.
Lins Ricottabiffar
5 dl kokta linser, mosade (jag använde röda linser)
1-2 dl mandelmjöl / ströbröd / havregryn
1-1,5 dl ricotta
0,5 dl parmesanost, riven
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk torkad basilika
1 ägg
salt
peppar
olja till stekning
Kombinera linser, mandelmjöl, ricotta, parmesan, vitlök, och
basilika i en skål. Krydda efter smak. Tillsätt ägget och rör om. Ställ
blandningen i kylskåp i minst två timmar. Forma blandningen till biffar. I en
stekpanna, värme olja och tillsätt biffarna och stek i ca 3-4 minuter per sida,
tills bruna. Låt rinna av på hushållspapper.
22 Comments
Spännande med vegetariska hamburgare! :)
ReplyDeleteKanske ska testa nån gång! :)
Ha en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Ja, de är mycket goda. Ha en fin dag, kram!
DeleteMen mums, människa! MUMS! Kram!
ReplyDeleteTack snälla :) Kram
DeleteDe ser jääättegoda ut. Blir de fasta?
ReplyDeleteJag tycker det brukar vara svårt att få biffar att hålla ihop, men kanske tiden i kylen är ett bra knep?
Tack! Ja, de blir fasta och det hjälper att ha smeten i kylen innan :) Ha det bra!
DeleteHej
DeleteJag gjorde dessa biffar och de blev ganska fasta, men jättetorra när vi stekt dem. Har du något tips på varför? Stekte vi dem för länge och för hårt?
Jag har inte någon stor vana vid bönbiffar så jag har svårt att avgöra. Det lät ju så gott på papperet... :) Tack för svar.
Hej
DeleteJag gjorde dessa biffar och de blev ganska fasta, men jättetorra när vi stekt dem. Har du något tips på varför? Stekte vi dem för länge och för hårt?
Jag har inte någon stor vana vid bönbiffar så jag har svårt att avgöra. Det lät ju så gott på papperet... :) Tack för svar.
Hej! Använde du mycket mandelmjöl? Jag tror att det kan vara mandelmjölet som gjorde dem torra. Smeten skall vara fast, men ändå så att den känns lite kladdig. Förlåt svårt att förklara. De skall stekas några minuter på var sida. Om du gör dem på nytt, ta då mindre mandelmjöl eller ströbröd om du använde det.
DeleteJag tror inte jag använde annorlunda än receptet sa, men jag får prova igen. Tack så mycket för hjälpen ialalfall :)
Deletemums finis vad gott kram sofia
ReplyDeleteTack snälla du! Kram
DeleteSå goda de vegetariska biffarna ser ut! Älskar att läsa om alla vegetariska recept :)
ReplyDeleteTack Marja, kul om du gillar recepten.
DeleteLåter gott kram Diana
ReplyDeleteTack Diana, kram!
DeleteVad spännande! Får nästan ta och prova det. Du gör så mycket gott! :)
ReplyDelete/ Madde
Tack så mycket Madde! Roligt om du gillar det jag gör.
DeleteI made these tasty golden beauties today & had a lovely salad withthem! My husband & I loved them! They were really yummy! :) xxx
ReplyDeleteThanks for trying my recipes, and I'm so glad you and your husband like them.
DeleteSå många goda vegetariska burgare som du tipsar om så får vi snart ha en mapp bara till att spara dessa recepten i:) Sist vi gjorde vegburgare så gjorde vi på kidneybönor och de blev supergoda, det är faktiskt riktigt gott med vegetariska alternativ på menyn.
ReplyDeleteRicotta är ju en favorit så det blir att testa dessa också!
Kram och tack för tipset!
Tack Mårtenssons :) Ja, vegetariska biffar är goda och det går bra att använda olika sorters bönor. Kram
Delete