Wednesday, July 31, 2013

Buns with Hemp Seed

Saftiga, mjuka bröd med bl.a. goda frön. Jag gillar tuggmotståndet som fröna ger och att dessa bröd håller sig saftiga även följande dag är ett plus. 

Moist, soft bread, including good seeds. I like the chewing resistance which the seeds gives and that these bread stays soft, even the following day is a plus.


Buns with Hemp Seed

1,5 tbsp dry yeast
2 dl water (42°)
0,5 dl vegetable oil
1,5 tbsp sugar
1 egg
1 tsp salt
2 tbsp pumpkin seeds
2 tbsp sunflower seeds
1 tbsp hemp seeds
3,5-4 dl multigrain flour
3,5-4 dl wholewheat flour

Dissolve yeast in warm water. Add oil and sugar, let stand for 5 minutes. Add the egg, salt, seeds and enough flour to form a soft dough. Knead for 5 minutes, by hand or with machine. Divide into 8-10 pieces, shape each into a ball. Place on baking sheets lined with parchment paper. Cover and let rest for 10 minutes. Bake at 220° for 8-10 minutes or until golden brown.


Bröd med bl.a. hampafrön

1,5 msk torrjäst
2 dl vatten (42 °)
0,5 dl vegetabilisk olja
1,5 msk socker
1 ägg
1 tsk salt
2 msk pumpafrön
2 msk solrosfrön
1 msk hampafrön
3,5-4 dl flerkornsmjöl
3,5-4 dl fullkornsmjöl

Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja och socker, låt stå i 5 minuter. Tillsätt ägg, salt, frön och tillräckligt med mjöl för att bilda en mjuk deg. Knåda i 5 minuter, för hand eller med maskin. Dela degen i 8-10 bitar, forma varje till en boll. Placera på bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Täck över och låt vila i 10 minuter. Grädda i 220 ° C för 8-10 minuter eller tills gyllenbruna.

18 comments:

  1. Jag har inte ätit frukost ännu, skulle mer än gärna ta en sån där med smör och ost på. Mums! Ha en fin dag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla! Önskar dig en fin dag också.

      Delete
  2. These buns look wonderful and I love that you add the nuts for a contrast of texture and flavor. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Amy. I like the texture of the bread with lots of seeds. Have a great day!

      Delete
  3. This is my kind of bread!
    Kisses,dear!

    ReplyDelete
  4. Hampafrön har jag fortfarande inte testat vännen... men tror jag måste hitta dom snart. Tycker jag ser recept överallt med just hampa i :) Kram på dig!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hampa är in det också nu, som så mycket annat :) Kram!

      Delete
  5. Jättefina! Har inte testat hampafrön men är ett stort fan av frön i bröd, det blir så gott!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, frön gör brödet så mycket godare :)

      Delete
  6. Åhh vad fina och vilken perfekt passform ; ) imponerande : )) kram på dig! Redan 1 augusti HJÄLP! ; ) kram Sofia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Sofia! Tiden går för fort :) Kram

      Delete
  7. Oh så gott! Så fina också. Flerkornsmjöl, undrar om man hittar det här? Får leta :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack :) Om du inte hittar flerkornsmjöl, kan du bra använda fullkorn eller något annat lite grövre mjöl.

      Delete
  8. Bullar med frön i är extra gott, hampafrö har jag aldrig använt men de ska vara extremt nyttiga iallafall!!
    Kram

    ReplyDelete
  9. Åh, dina frallor ser helt perfekta ut! Nybakat är så gott;)Kram

    ReplyDelete