Monday, July 29, 2013

Banana Cake with Quinoa

I denna banankaka använde jag lite quinoamjöl, men om man inte har det går det bra att använda vetemjöl eller annat mjöl. Quinoa ger en nötig smak och jag tycker att smaken passar i bakverk. 

In this banana cake, I used a little quinoa flour, but if you do not have it, do not hesitate to use wheat flour or other flour. Quinoa provides a nutty flavor and I think it's great in baked goods.



Banana Cake with Quinoa

1,5 dl flour
0,5 dl quinoa flour
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp baking soda
1/4 tsp salt
0,5 tsp cinnamon
pinch of nutmeg
1 banana, mashed
0,5 dl honey
2 tbsp coconut oil
3 tbsp milk
1 small egg
0,5 tsp vanilla extract

Preheat oven to 175°C and grease mini pans or one bigger loaf pan. Stir together flours, baking powder, baking soda, salt, cinnamon, and nutmeg in a bowl. Add the banana, honey, oil, milk, egg, and vanilla and stir until combined.

Divide batter evenly among the pans. Bake for 20-30 minutes or until a toothpick inserted in the center comes out clean. Remove from oven and let cool.


Banankaka med Quinoa

1,5 dl mjöl
0,5 dl quinoamjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
0,5 tsk kanel
nypa muskot
1 banan, mosad
0,5 dl honung
2 msk kokosolja
3 msk mjölk
1 litet ägg
0,5 tsk vaniljextrakt

Värm ugnen till 175 ° C och smörj små formar eller en större form. Rör ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och muskot i en skål. Tillsätt banan, honung, olja, mjölk, ägg och vanilj och rör om tills blandat.

Fördela smeten jämnt mellan formarna. Grädda i 20-30 minuter eller tills en tandpetare som införs i mitten kommer ut ren. Ta bort från ugnen och låt svalna.

17 comments:

  1. Jag gillar banankaka. Den brukar bli saftig. Mums! Ha en god dag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, banan i bakverk är gott. Ha det fint.

      Delete
  2. I love desserts with banana!I like the addition of quinoa flour!Happy Monday,dear!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, banana is delicious in desserts. Have a great day dear!

      Delete
  3. Banankaka är verkligen gott. Men jag har aldrig bakat med quinoamjöl.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det tycker jag också :) Quinoamjöl är proteinrikt och ger en god smak.

      Delete
  4. Älskar banan i mjuka kakor! Men jag har aldrig testat att baka med quinoa, det lät spännande!

    ReplyDelete
  5. Mums, vad gott med banan i kakan! Nyttigt att den innehåller något vanligt socker:) Kram vännen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Helena. Ja, denna är lite nyttigare :) Kram!

      Delete
  6. Gott, och så vackert med de frysta blåbären!

    ReplyDelete
  7. Kul med quinoa i kakan! Banankaka är ju alltid gott :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, roligt att testa lite annorlunda ingredienser :)

      Delete
  8. Älskar banankaka med kryddor. Har aldrig testat med muskot, och inte quinoa heller. Kramar

    ReplyDelete
  9. Spännande med quinoamjöl i kakan. Banankaka som är så gott!!
    Kram

    ReplyDelete