Ricotta is great as a filling for quiche, preferably with sun-dried tomatoes and herbs. Now, I used oregano, but basil is just as good to use. The crust consists of only three ingredients and it tastes very good. Wish you all a nice day!
Ricotta
Soltorkad Tomatpaj
Pajbotten
3 dl fullkornsmjöl
75 g smör
50 g kvarg
Fyllning
200
g ricotta
100
g parmesan
1
stort ägg eller 2 små
soltorkad
tomat, hackad i mindre bitar
oregano
salt
peppar
skivad
färsk tomat
riven ost
Värm ugnen till 200 grader. Smörj en pajform eller några små
pajformer. Blanda mjöl, smör och kvarg till en smidig deg och tryck ut i
pajformen.
Blanda sedan ricotta, parmesan, soltorkad tomat och kryddor.
Smaka av och tillsätt ägg och blanda. Häll fyllningen i pajskalet och lägg på
skivad tomat och riven ost. Grädda i ugnen ca 20-30 minuter.
Ricotta Sundried Tomato Quiche
pie crust
3 dl whole wheat flour
75 g butter
50 g quark
filling
200 g ricotta
100 g parmesan
1 large egg or 2 small
sundried tomatoes, chopped into small pieces
oregano
salt
pepper
sliced fresh tomato
grated cheese
Preheat oven to 200 degrees C. Grease a pie pan or some
small pie pans. Mix flour, butter and quark into a smooth dough and press into
pie pan.
Mix the ricotta, parmesan, sun-dried tomatoes and spices.
Taste and add the egg(s) and mix. Pour the filling into the pie crust and place
on sliced tomato and cheese. Bake in the oven for about 20-30 minutes.
14 Comments
Älskar soltorkade tomater :) Helsingfors är så vackert just nu :) kram Diana
ReplyDeleteJa, de är så goda! Kul att höra om Helsingfors, snart är jag där, jeijj :) Kram
DeleteJag älskar ricotta och äter det ofta tillsammans med bär eller på pannkakor. Gott att ha i vegetarisk paj!
ReplyDeleteJa, ricotta är gott och passar till så mycket!
DeleteWhat a delicious and summery quiche!
ReplyDeleteKisses!
Thanks Lenia, hugs and kisses!
DeleteVarsågod :)
ReplyDeleteMmm...så gott! Smakkombination i fyllningen låter smarrigt!
ReplyDeleteHa en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Tack Lana! Kram
DeleteDu gör så mycket gott Katarina, jag älskar soltorkad tomat! Kram på dig!
ReplyDeleteTack så mycket! Kram
DeleteI love quiche and your recipe with ricotta looks so tasty and perfect for summer :)
ReplyDeleteThanks! It's really nice.
DeleteLåter riktigt gott!
ReplyDelete