After I made this lasagna, I got a taste of raw food. And you know what, this carrot cake is so good that you just have to make it. You do not have to use stevia drops, you can instead use honey. I used almonds and cashews, but here you can try using nuts that you have at home. I'm still quite surprised at how good it was and that it actually tastes like baked carrot cake :)
Raw Carrot Cake
cake
1,5 dl roughly chopped carrots
2,5 dl almonds and cashews
1 dl raisins
4 tbsp desiccated coconut
0,5 tbsp sunflower seeds
10 drops stevia vanilla
0,5-1 tsp cinnamon
1-2 tsp water
frosting
1,5 dl cashews
1 tbsp lemon juice
7 drops stevia vanilla
water, until desired consistency is reached
Place carrots in a food processor and process them very
briefly, until small pieces remain. Add all the remaining cake ingredients into
the food processor. Process briefly and slowly. The texture should be crumbly,
you want to be able to see small chunks of carrots, cashews. Press cake down
into a cake pan.
Blend all the ingredients for the frosting in a blender. Add
water until smooth.
Refrigerate the cake for at least two hours. The cake and
the frosting will both harden up a bit in the fridge.
Raw Morotskaka
kaka
1,5 dl grovhackade morötter
2,5 dl mandel och cashewnötter
1 dl russin
4 msk kokosflingor
0,5 msk solrosfrön
10 droppar stevia vanilj
0,5-1 tsk kanel
1-2 tsk vatten
glasyr
1,5 dl cashewnötter
1 msk citronsaft
7 droppar stevia vanilj
vatten, tills önskad konsistens uppnåtts
Lägg morötter i en matberedare och mixa dem mycket kort,
tills små bitar kvarstår, det skall inte bli mos. Lägg alla återstående kakingredienser
i matberedaren. Mixa kort och långsamt. Texturen bör vara smulig och man skall
kunna se små bitar av morötter, cashewnötter. Tryck kakan ner i en kakform.
Blanda alla ingredienserna till glasyren i en mixer.
Tillsätt vatten tills slät.
Kyl kakan i minst två timmar. Kakan och glasyren kommer att
hårdna en aning i kylskåpet.
36 Comments
men åh så gott jag som älskar morotskaka :) kram Diana
ReplyDeleteI have been meaning to make a raw carrot cake for a long time. I think the time has come:)It sure looks scrumptious!
ReplyDeletexxx
Yes, it's really delicious! Thanks!
DeleteI forgot to ask you. Could I use another sweetener such as maple syrup, honey or coconut sugar?
ReplyDeleteYes, you can use honey or maple syrup would be great too :)
DeleteVilket bra recept, jag har börjar baka mer enligt raw! Vet du hur det är med riven kokos, är det raw?
ReplyDeleteTack Marja. Det kokos som säljs i mataffären är vanligen inte raw, men det går att få som raw, t.ex i en hälsokostaffär eller på nätet via någon superfood store :)
DeleteMums, ser supergott ut! Det ska jag nog ta och testa nån gång, har inte testat så mycket raw-recept, men allt ser så gott ut :)
ReplyDeleteFörresten, hur har du fått på bloggen så att det syns dina senaste instagram bilder?
Tack Matilda! Ja, det är värt att prova.
DeleteJag använder http://snapwidget.com för mina instagram bilder på bloggen!
Här är en video också om hur man gör http://www.youtube.com/watch?v=bV_1MDpR0xQ&feature=youtu.be
Lycka till!
Så gott! Detta måste testas! :)
ReplyDeleteTack frö ett supersmarrigt recept! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Tack Lana, kul om du gillar receptet! Kram
DeleteJag är faktiskt sugen på att ha en liten liten raw period... men sedan blir jag osäker. Tänker inte nu när jag jobbar men i sommar när jag har några veckors semester... vad tror du om det? Man kan ju testa en dag och går det så kanske en vecka iallafall... jag vet inte men jag tänker en massa. Det ska tydligen vara riktigt bra för kroppen att "få vila" från kokt, stekt och annan tillagad mat.
ReplyDeleteDin morotskaka låter ljuvlig, kram!
Jag tror att det passar bra att testa raw food på sommaren och när du är ledig. Lättare att planera och verkställa då. Tack så mycket, kram!
DeleteJag ska nog göra det vännen, är så sugen och så följer jag precis som dig en massa raw-folk på Insta också så då får man ännu mera råd och tips! Egentligen skulle vi göra något sådant tillsammans och peppa varandra lite :)
DeleteJa, testa, för den var väldigt god. Ja, precis så vännen. Kram
DeleteSer väldigt gott ut, jag skulle gärna vilja testa mer rawfood mat.
ReplyDeleteHa fina veckan, kram
Tack! Ja, det är kul att testa olika saker. Kram
DeleteLåter riktigt gott, kanske skulle testa raw food:)
ReplyDeleteHa enfin kväll
Stor kram till dig från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Ja, testa! Kul med variation ibland. Kram
DeleteSer bara helt underbart ut! Yummy!
ReplyDeleteTack Katarina!
DeleteGahhhh love love love vad gott! mums! kram på dig! /Sofia
ReplyDeleteTack så mycket Sofia :) Kram!
DeleteIsn't raw food awesome!? This looks completely and utterly AMAZING!! I will definitely be making this :-)
ReplyDeleteYes, this cake and the raw lasagna I made were delicious! Thanks Koko!
DeleteOoo, det låter ju superspännande!
ReplyDeleteEtt recept som helt säkert hamnar överst i min "måste testa" recept hög :) ser juuu sååå gott ut! Och bra variant till villan var gasugnen inte är en så säker temperaturhållare till kakor i ugnen. Mums!!
ReplyDeleteAino
Tack Aino! Det är roligt att testa olika variationer på bakverk. Lycka till!
DeleteAnnars stevia vanilla, är det nåt man köper som en fördug blandning? Vet du var det hittas? Flytande/fast? :) har inte använt stevia förr :)
ReplyDeleteAino
Ja, den jag använder är flytande i en liten glasflaska. Här ser du hur flaskorna ser ut
Deletehttp://hovkonditorn.blogspot.nl/2013/02/nunaturals-stevia-product-giveaway.html
Men jag vet att det finns stevia i sockerform också och jag tror att den kan man köpa i en vanlig mataffär. Stevia i flytande form hittar man lättare i hälsokostaffärer. Lycka till!
Kakan låter jättegod. Vi hade en period för många år sen då min mat åt GI som jag var sugen på rawfood. Köpte på mig två kokböcker och gjorde en rawfoodtårta som ingen tyckte om. Sen dess har jag inte gjort något rawfood.
DeleteKRam
Tack! Du borde testa denna, den var mycket god :) Kram
DeleteHow much honey should I add if I replace the stevia?
DeleteI think 0,5-1 tbsp is enough, but you can add a little at a time and taste the dough and glaze :) Good luck!
DeleteThank you! I'll try :)
DeleteGood luck :)
Delete