Jag gillar att testa olika smaker och kombinationer i mina bakverk. Denna gång blev det kex med chokladbitar, kaffe, kokos och havregryn. Mycket goda varma med ett glas kall mjölk.

Jag har haft turen på min sida de senaste dagarna för att jag har vunnit kryddor hos Kjerstis mat och prat och boken Sött från förr hos Söta Saker. Jag blev så glad, ett stort tack till er!

I like to try different flavors and combinations in my baked goodies. This time I made cookies with chocolate chips, coffee, coconut and oatmeal. Very yummy warm with a glass of cold milk.

I've had luck on my side the past few days because I have won spices from Kjerstis mat och prat and the book Sött från förr at Söta Saker blog. I'm very happy, thanks to both of you!

 

Chocolate-Espresso-Coconut Cookies

120 g butter, at room temperature
1,5 dl brown sugar
2 tbsp sugar
1 egg
0.75 tsp vanilla sugar
1/4 tsp salt
1/4 tsp baking soda
1,5 dl flour
2 3/4 dl oats
1 dl coconut
1,5 tbsp instant espresso powder
100 g dark chocolate, chopped

Preheat the oven to 175 C. Beat together the butter and the sugars until light and fluffy. Add the egg and beat well. Then add the rest of the ingredients and stir.
Place one tbsp of the dough on a greased cookie sheet, pat down to circles.
Bake in the preheated oven for about 15 minutes.


Choklad-Espresso-Kokos Cookies

120 g smör, vid rumstemperatur
1,5 dl farinsocker
2 msk socker
1 ägg
0,75 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
1/4 tsk bakpulver
1,5 dl mjöl
2 3/4 dl havregryn
1 dl kokos
1,5 msk espresso pulver
100 g mörk choklad, hackad

Värm ugnen till 175 C. Vispa ihop smör och socker tills ljust och fluffigt. Tillsätt ägget och vispa väl. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör om. Placera en msk av degen på en bakplåtspappersklädd plåt och tryck ner dem en aning. Baka i ugnen i ca 15 minuter.