Sedan vi flyttade till Amsterdam kan jag använda vallmofrön i köket. Visste ni att dessa frön var förbjudna i Singapore. De klassas som narkotika där. De här bröden har jag bakat ett flertal gånger, men använder olika mjöl, frön från gång till gång. De är så saftiga och goda. Kom bara ihåg att inte göra en för tung deg, den får vara lite lös. Det gör att bröden är lika mjuka följande dag.

Idag är vi i Helsingfors och kommer att spendera helgen här. Sedan bär det av till landet och familjen. Vi kommer att stanna över midsommar, så skönt.

Since we moved to Amsterdam, I can use poppy seeds in the kitchen. Did you know that these seeds are banned in Singapore. They are classified as drugs there. These buns I've baked several times, but using different flours, seeds from time to time. They are so moist and tasty. Just remember not to make the dough too heavy, it should be a little loose. That's how the bread will still be soft on the following day.

Today we are in Helsinki and will spend the weekend here. Then it's off to the country and the family. We will stay over midsummer, so nice.



Buns with Poppy Seed

1,5 tbsp dry yeast
2 dl water (42°)
0,5 dl vegetable oil
1,5 tbsp sugar
1 egg
1 tsp salt
0,5 dl sunflower seeds
0,5 dl flaxseeds
3,5-4 dl multigrain flour
3,5-4 dl wholewheat flour

poppy seeds

Dissolve yeast in warm water. Add oil and sugar, let stand for 5 minutes. Add the egg, salt, sunflower seeds, flaxseeds and enough flour to form a soft dough. Knead for 5 minutes, by hand or with machine. Divide into 10-12 pieces, shape each into a ball and brush with egg and then dip in poppy seeds. Place on baking sheets lined with parchment paper. Cover and let rest for 10 minutes. Bake at 220°C for 8-10 minutes or until golden brown.


Bröd med Vallmofrön

2 msk torrjäst                                                        
2 dl vatten (42 °)
0,5 dl vegetabilisk olja
1,5 msk socker
1 ägg
1 tsk salt
0,5 dl sorosfrön
0,5 dl linfrön
3,5-4 dl flerkornsmjöl
3,5-4 dl fullkornsmjöl

vallmofrön

Lös jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja och socker, låt stå i 5 minuter. Tillsätt ägg, salt, solrosfrön, linfrön och tillräckligt med mjöl för att bilda en mjuk deg. Knåda i 5 minuter, för hand eller med maskin. Dela degen i 10-12 bitar, forma varje till en boll och pensla dem med ägg och strö på vallmofrön. Placera på bakplåt klädd med bakplåtspapper. Täck över och låt vila i 10 minuter. Grädda i 220°C för 8-10 minuter eller tills gyllenbruna.