The top quark with granola is a favorite thing of mine right now. The granola is crunchy, chewy and tasty. I bought raw buckwheat groats, which gets a nutty flavor when roasted in the oven. Instead of tagatose you can use regular sugar / brown sugar.
2,5 dl rolled oats
0,5 dl nuts
1 dl raw buckwheat groats
1 dl sunflower seeds
1 dl pumpkin seeds
3 tbsp coconut oil, liquid
1 tbsp agave nectar (or honey)
1 tbsp tagatose
1/8 tsp salt
1/2 tsp cinnamon
0,5 tsp vanilla sugar
1 dl coconut
1 dl cranberries, raisins
1 dl banana chips
Combine all except coconut and dried fruit in a bowl. Bake
at 150C for 1 hour in a baking pan. Stir after 30 minutes. Color should be
golden brown. Remove from oven and stir in coconut, cranberries, raisins and
banana chips. Cool completely before putting in a container.
Bovete-Frögranola
2,5 dl havregryn
0,5 dl nötter
1 dl rå bovetegryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
3 msk kokosolja, flytande
1 msk agave nektar (eller honung)
1 msk tagatos
1/8 tsk salt
1/2 tsk kanel
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl kokos
1 dl tranbär, russin
1 dl bananchips
Blanda allt utom kokos och torkad frukt i en skål. Grädda i
150C i 1 timme på en bakplåt. Rör om efter 30 minuter. Färgen skall vara
gyllenbrun. Ta bort från ugnen och rör i kokos, tranbär, russin och bananchips.
Låt svalna helt innan du sätter i en behållare.
22 Comments
Så lustigt! Bovetecrunch står på min "attgöralista" till helgen. jag hade nog tänkt att göra lite annorlunda, men din verkar onekligen riktigt god! Ha en bra dag!
ReplyDeleteKul att se din version sedan. Ha en fin dag!
DeleteJag älskar också granola. Den här ser jättegod ut!
ReplyDeleteJa, det är så gott! Tack!
DeleteMåste göras och ha på yoghurten! Jag har ju tagatose också :)
ReplyDeleteJa, det passar att ha på yoghurt. Kul att du har tagatos också :)
DeleteSpännande ingredienser! Tagatos lät intressant. Ser dessutom knaprig och mumsig ut.
ReplyDeleteTack Linda!
DeleteGillar hemgjord granola men nu var det längesedan jag gjorde det. Dags snart igen alltså! Vilken fin bild när burken ligger ner så... får jag inte glömma nästa gång jag fotar granola, kram vännen! :)
ReplyDeleteTack Amy! Ja, det blev riktigt fint så :) Kram
DeleteThat looks like a wonderful and healthy breakfast treat!
ReplyDeleteThank you Daniela!
DeleteVår hemmagjorda müsli tog slut förra veckan så det är hög tid att göra ny igen. Det bästa med att göra egen är ju att man får den precis som man vill ha den:)
ReplyDeleteBovete finns det på lagret, kanske vi slänger i lite sånt också denna gången. Men bananchipsen hoppar vi på, de vägrar frun...
Kramar
Ja, så är det ju, man får det bästa helt enkelt. Ja, bovete blir knaprigt och gott att ha i. Kram
DeleteHejsan, detta kanner jag inte till men det later riktigt gottigt! Ser att jag aven missat din flytt sa jag maste titta runt lite har inne och se vad annat jag missat:)
ReplyDeleteHa en underbar kvall,
Nena
Ja, vi har flyttat i mars till Amsterdam :) Ha en fin dag!
DeleteNu blev jag grymt sugen på fil och musli... Det här låter jättegott!
ReplyDeleteTack Erika :)
DeleteSå mycket gott däri! Brukade också göra egen granola/müsli tidigare men så började jag koka gröt till frukost. Håller nu på att dra ner på den och återgå till kall frukost med sojayoghurt/frukt/fibrer/nötter m.m. Tror minsann det är dags att göra egen granola igen. Tack för tipset!
ReplyDeleteTack Åsa! Granola är så gott att ha på yoghurt/kvarg. Tack!
DeleteBovete är något jag saknar här i Thailand :-( Och inte bara jag, pratade med en rysk tjej som sa att hon saknade en jättegod gröt som hon alltid åt i ryssland. Det visade sig vara bovete-gröt. Hon har inte heller hittat bovete här i Thailand! Får väl skicka en beställning till mamma :-)
ReplyDeleteSynd att man inte får det där. Men hoppas din mamma kan skicka några påsar till dig :)
Delete