Att toppa kvarg med granola är en favorit hos mig just nu. Granolan är knaprig, har ett trevligt tuggmotstånd och god. Jag köpte rå bovetegryn, som får en nötig smak av att rostas i ugnen. Istället för tagatos kan vanligt socker/farinsocker användas.

The top quark with granola is a favorite thing of mine right now. The granola is crunchy, chewy and tasty. I bought raw buckwheat groats, which gets a nutty flavor when roasted in the oven. Instead of tagatose you can use regular sugar / brown sugar.

Buckwheat-Seed Granola

2,5 dl rolled oats
0,5 dl nuts
1 dl raw buckwheat groats
1 dl sunflower seeds
1 dl pumpkin seeds
3 tbsp coconut oil, liquid
1 tbsp agave nectar (or honey)
1 tbsp tagatose
1/8 tsp salt
1/2 tsp cinnamon
0,5 tsp vanilla sugar

1 dl coconut
1 dl cranberries, raisins
1 dl banana chips

Combine all except coconut and dried fruit in a bowl. Bake at 150C for 1 hour in a baking pan. Stir after 30 minutes. Color should be golden brown. Remove from oven and stir in coconut, cranberries, raisins and banana chips. Cool completely before putting in a container.


Bovete-Frögranola

2,5 dl havregryn
0,5 dl nötter
1 dl rå bovetegryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
3 msk kokosolja, flytande
1 msk agave nektar (eller honung)
1 msk tagatos
1/8 tsk salt
1/2 tsk kanel
0,5 tsk vaniljsocker

1 dl kokos
1 dl tranbär, russin
1 dl bananchips

Blanda allt utom kokos och torkad frukt i en skål. Grädda i 150C i 1 timme på en bakplåt. Rör om efter 30 minuter. Färgen skall vara gyllenbrun. Ta bort från ugnen och rör i kokos, tranbär, russin och bananchips. Låt svalna helt innan du sätter i en behållare.