Ni som följer mig på Instagram vet att jag fick en glassmaskin till min KitcheAid och den första glassen jag gjorde var vaniljglass gjord på äkta vaniljstång. Den blev väldigt god och är så naturlig den kan bli, inga konstiga tillsatsämnen här inte. Efter det här behövs ingen glass köpas längre. Har du glassmaskin och vilket är ditt bästa recept på glass?

Those of you who follow me on Instagram know I got an ice cream maker for my KitcheAid and the first ice cream I made was vanilla ice cream made ​​with real vanilla bean. It was very delicious and is as natural as can be, no weird additives used. After this, I do not have to buy ice cream from the store. home made is so much better. Do you have an ice cream maker and which is your best recipe for ice cream?



Vaniljglass

2 dl mjölk
5 dl grädde
2 dl socker
en nypa salt
1 vaniljstång, delad på längden
6 äggulor

Värm mjölk, grädde, socker, salt och vaniljstång och -frön i en medelstor kastrull på låg värme under omrörning tills sockret är upplöst, ca 12 minuter.

Samtidigt vispa äggulorna lätt i en skål. Ta bort gräddblandningen från värmen och häll långsamt ca 2 dl i äggulorna, vispa hela tiden. Häll grädde-äggsmeten tillbaka i kastrullen och värm på svag värme under ständig omrörning tills blandningen tjocknar en aning, ca 2 minuter.

Nu kan du hälla blandningen genom en sil, men detta moment går att skippa. Ta vaniljstången från silen och lägg i blandningen. Placera blandningen över isbad för att svalna till rumstemperatur, ca 10-15 minuter. Täck över och förvara i kylskåp tills helt kyld, minst åtta timmar eller över natten.

När du är redo att göra glass, ta bort vaniljstången och frys blandningen i glassmaskinen enligt tillverkarens anvisningar. Överför till en fryssäker behållare och förvara i frysen.

 

Vanilla Bean Ice Cream

2 dl milk
5 dl grädde
2 dl sugar
pinch of salt
1 vanilla bean, split in half lengthwise
6 egg yolks

Warm the milk, heavy cream, sugar, salt and vanilla beans and seeds in a medium saucepan over low heat, stirring until the sugar is dissolved, about 12 minutes. 

Meanwhile, whisk egg yolks in a bowl until smooth. Remove cream mixture from heat and slowly pour about 2 dl into the egg yolks, whisking constantly until smooth. Pour cream-egg mixture back into the pan and cook over low heat, stirring constantly, until custard coats the spoon, about 2 minutes.

Pour the custard through a fine-mesh sieve. Remove vanilla bean pod from the sieve and add to the custard. Place ice cream base over the ice bath to cool to room temperature, about 10-15 minutes. Cover and transfer the custard to the refrigerator until completely chilled, at least 8 hours or overnight.

When ready to churn the ice cream, remove the vanilla bean from the custard and freeze the mixture in your ice cream maker according to the manufacturer's instructions. Transfer to a freezer-safe container and store in the freezer.