Vilken fin och solig dag vi hade igår. Hoppas det håller i sig nu, för värme har jag saknat. Idag får ni ett recept på en sås som är snabblagad och innehåller bra med protein. God är den dessutom, vilket är viktigt :)

What a nice and sunny day we had yesterday. Hope it continues, because I have been missing warm weather. Today, you get a recipe for a sauce that is quick to make and contains good protein. Moreover, it is delicious, which is important :)


Tomat-Ricotta-Jordnötssmörsås

1 lök, hackad fint
1 vitlöksklyfta, hackad fint
500 ml passerad tomat
1 liten zucchini, i bitar
1 liten gul paprika
1 burk blandade bönor
socker
salt
peppar
basilika
ca 1 msk jordnötssmör eller efter smak
2 msk ricotta

Hacka lök och vitlök. Häll dem i en kastrull med olja och stek en stund. Blanda sedan i tomat, zucchini, paprika, bönor och någon tesked socker. Låt koka 15 minuter. Krydda och blanda i jordnötssmör och ricotta. Servera med t.ex. quinoa eller en god skiva bröd.


Tomato and Ricotta Peanut Butter Sauce

1 onion, chopped finely
1 clove garlic, chopped finely
500 ml tomato passata
1 small zucchini, cut into pieces
1 small yellow bell pepper, cut into pieces
1 can mixed beans
sugar
salt
pepper
basil
about 1 tbsp peanut butter or to taste
2 tbsp ricotta

Chop the onion and garlic. Put them in a pan with oil and fry for a while. Then mix in the tomatoes, zucchini, bell peppers, beans and sugar. Let boil 15 minutes. Season and mix in peanut butter and ricotta. Serve with quinoa or a good slice of bread.