Another recipe with rhubarb! Yes, I like it very much :) Serve the tarts with vanilla ice cream or vanilla custard.
Rhubarb-Crumb Tarts
1 dl sugar
0,5 tsp baking powder
2 dl flour
1 dl almond meal
120 g butter
1 small egg
1/8 tsp salt
Preheat the oven to 180 degrees C. Grease four 10 cm tart
pans.
In a medium bowl, stir together sugar, flour, almond meal, baking powder and salt. Use a fork to
blend in the butter and egg. Dough will be crumbly. Pat half of dough into the
prepared pans. Pour rhubarb compote on the crust and crumble
remaining dough over the berry layer. Bake in oven for 20-25 minutes, or
until top is slightly brown.
Rabarber-Smulpajer
1 dl socker
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
120 g smör
1 litet ägg
1/8 tsk salt
Värm ugnen till 180 grader C. Smörj fyra 10 cm pajformer.
I en skål, rör ihop socker, mjöl, mandelmjöl, bakpulver och salt. Använd
en gaffel för att blanda i smör och ägg. Degen blir smulig. Tryck hälften av
degen i formarna. Häll på kompott och sedan smula på resterande deg. Grädda i
ugnen i 20-25 minuter, eller tills toppen är något brun.
39 Comments
Åh, så mycket gott du bakat med rabarber! Jag skrev ut ditt recept med kesella/kvarg i så det har jag tänkt att testa bara tid finnes.
ReplyDeleteTack Remsan! Ja, den med kvarg är mycket god!
DeleteHej!
ReplyDeleteBara undrar, inte skall det väl vara 1 dl. kakao i?
Hihi, nej inte skall det ju vara kakao i degen :) Tack för att du lade märke till det.
DeleteHej!
ReplyDeleteDå skall jag testa denna och dessutom Din banankaka. Då åker de gamla bananerna med!
Ska bli kul!
Roligt och hoppas du gillar dem också. Tack.
DeleteOh, så gott, så gott! Måste göra rabarberpaj! Hann inte igår... :)
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Ja, det är så gott. Ha det fint, kram!
DeleteLovely tart! I've never tried rhubard before, not sure whether it's available here.
ReplyDeleteThanks Ann! I have found rhubarb at Tangling Mall, it was imported from Australia.
DeleteVilka goda saker man alltid hittar här:)
ReplyDeleteTack snälla du!
DeleteWhat a wonderful tart!Love your treats,dear!
ReplyDeleteHugs!
Thanks Lenia, hugs!
DeleteVilka härliga recept du bjuder på! Rabarber som är så gott!
ReplyDeleteKram
Ja, det är ju väldigt gott! Kram
DeleteJa, rabarber gillas. Tycker om den syrliga smaken. Fick ett stort knippe av min mamma i helgen så det får väl bli något mer gjort snart, kram!
ReplyDeleteSå kul att du fått rabarber, det är ju så gott. Kram
DeletePerfekt storlek också:) Mmm
ReplyDeleteTack :)
DeleteÅh, så många goda rabarberrecept du gör!
ReplyDeleteKram kram
Tack, tack Malin! Kram
DeleteÅh, rabarber är väl de godaste som finns :0)
ReplyDeleteJag håller med dig :)
Deleteåhhh fina du vad det ser gott ut mums : ) krsm sofia
ReplyDeleteStora härliga recept med rabarber! Jag är också ett stort fan av rabarber, men vår är inte redo att dra ur marken ännu. Men när de är redo, jag vet precis vad de är för :-) ha en riktigt trevlig vecka och tack för recepten! Kram :-)
ReplyDeleteTack Mette :) Mums, så gott med den första rabarberpajen, hoppas de snart har växt till sig. Kram
DeleteGorgeous little tarts Katarina!
ReplyDeleteThank you Tessa!
Deletethese are so cool, a step up from mine yum
ReplyDeleteThanks :)
DeleteEn rabarberpaj är ju aldrig helt fel. Och massvis med vaniljsås till!!! Mums!1
ReplyDeleteKram
Det är så gott! Kram
DeleteSer väldigt gott ut såklart! Och jag måste fixa mer rabarber och göra. Det blev rabarberkompott istället för paj sist. Fy på mig... Fast gott var det!
ReplyDeleteKramar
Rabarberkompott är också otroligt gott! Tack och kram.
DeleteRabarber paj har vi ätit ett par gånger här hemma: Jag tycker det är så gott och kommer även bjuda på det imorgon när jag får fikabeök av en väninna! Kram till dig:)
ReplyDeleteJa, det är så gott. Kram!
Deletemen åh vad gott. Har massa rabarber jag måste göra något av i helgen. tack!
ReplyDeleteLena från make a head food
Tack Lena! Rabarber är så gott.
Delete