Ett till recept med rabarber! Ja, jag tycker väldigt mycket om rabarber :) Servera pajerna gärna med vaniljglass eller vaniljkräm.

Another recipe with rhubarb! Yes, I like it very much :) Serve the tarts with vanilla ice cream or vanilla custard.


Rhubarb-Crumb Tarts

1 dl sugar
0,5 tsp baking powder
2 dl flour
1 dl almond meal
120 g butter
1 small egg
1/8 tsp salt


Preheat the oven to 180 degrees C. Grease four 10 cm tart pans.
In a medium bowl, stir together sugar, flour, almond meal, baking powder and salt. Use a fork to blend in the butter and egg. Dough will be crumbly. Pat half of dough into the prepared pans. Pour rhubarb compote on the crust and crumble remaining dough over the berry layer. Bake in oven for 20-25 minutes, or until top is slightly brown.


Rabarber-Smulpajer

1 dl socker
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
120 g smör
1 litet ägg
1/8 tsk salt


Värm ugnen till 180 grader C. Smörj fyra 10 cm pajformer.
I en skål, rör ihop socker, mjöl, mandelmjöl, bakpulver och salt. Använd en gaffel för att blanda i smör och ägg. Degen blir smulig. Tryck hälften av degen i formarna. Häll på kompott och sedan smula på resterande deg. Grädda i ugnen i 20-25 minuter, eller tills toppen är något brun.