En söt version av scones. Passar bra till eftermiddagsfikat som sådan eller med sylt och färskost.

A sweet version of scones. Perfect for afternoon tea, with jam and cream cheese.


Apelsin-Bär Scones

1,5 dl fullkornsmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl socker
¼ tsk vaniljsocker
¼ tsk salt
2 tsk apelsinskal
50 g smör
1 dl grädde
0,5 dl torkade bär

Blanda mjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker, salt och apelsinskal i en skål.  Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna och blanda till sist i grädden och torkade bär. Platta degen så att du får en 4 cm tjock cirkel och skär ut 4 trianglar. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.


Orange Berry Scones

1,5 dl whole wheat flour
1 dl wheat flour
1 tsp baking powder
0,5 dl sugar
2 tsp orange zest
¼ tsp vanilla sugar
¼ tsp salt
50 g butter, cold
1 dl cream
0,5 dl dried berries

Mix flour, baking powder, sugar, salt and orange zest in a bowl. Pinch the butter with the dry ingredients and then add the cream and the berries. Flat dough into a 4 cm thick circle and cut out four triangles. Bake at 200 degrees about 20 minutes.