A sauce that is easy to make and you can take the vegetables you have at home. I used red lentils, but you can use green as well. The stew is good as such with bread or crisp bread, but you can eat it with rice or pasta, if you prefer.
Lins-grönsaksgryta
2,5 dl kokta röda
linser
1 röd lök,
hackade fint
1 vitlöksklyfta,
hackad fint
2-3 morötter,
tärnade
1 burk krossade
tomater
10 st
körsbärstomater
1 liten broccoli
salt
peppar
basilika
sambal oelek
(vatten)
Hacka lök och
vitlök fint och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt morötter och tomater och
låt koka 20 minuter. Blanda sedan i broccoli och linser och låt koka tills
morötterna är mjuka. Krydda enligt smak. Tillsätt vatten om du vill ha en
lösare gryta/ sås.
Lentil-Vegetable
Stew
2,5 dl cooked red
lentils
1 red onion,
chopped finely
1 clove garlic,
chopped finely
2-3 carrots,
diced
1 can diced
tomatoes
10 cherry
tomatoes
1 small broccoli
salt
pepper
basil
sambal oelek
(water)
Chop the onion
and garlic finely and fry in a pan with oil. Add carrots and tomatoes and cook
for 20 minutes. Then mix in broccoli and lentils and cook until the carrots are
soft. Season to taste. Add water if you want a looser stew / sauce.
8 Comments
Men mums! MUMS!
ReplyDeleteTack :)
DeleteHelt i min smak :) Tack för tipset!
ReplyDeleteJa, min också :) Tack!
DeleteRöda linser är alltid lika gott! Kram!
ReplyDeleteJa, så är det :) Kram!
DeleteLinser är både nyttiga och så goda, det äts ofta hemma hos oss :)
ReplyDeleteJa, vi gillar också linser!
Delete