Jag hittade quinoamjöl i affären och tänkte att det vill jag baka med. Quinoa har en nötig smak och man smakar den väl i dessa chokladmuffins. Muffinsen blir så där härligt kladdiga inuti som jag gillar. Jag hade en aning större muffinsformar, så jag gräddade mina 15 minuter. Men använder du dig av en muffinsplåt, så då borde ca 10 minuter räcka. Gott att servera vaniljglass till.

I found quinoa flour in the store and thought that I would like to try to bake with it. Quinoa has a nutty flavor and you taste it well in these chocolate muffins. The muffins are like that wonderfully sticky inside that I like. I had a slightly larger muffin tins, so I baked mine 15 minutes. However, if you use a muffin pan, I think about 10 minutes is enough. It's delicious to serve some vanilla ice cream with them.


Choklad-Quinoa Muffins

250 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
300 g florsocker
250 g quinoamjöl

Smält choklad och smör i en kastrull. Låt svalna en aning. Blanda i ägg, ett i taget, rör om väl efter varje ägg. Blanda sedan i florsocker och quinoamjöl. Häll smeten i en smord muffinsplåt och grädda dem i 200 graders ugn, 10-15 minuter.



Chocolate Quinoa Muffins

250 g dark chocolate
200 g butter
4 eggs
300 g icing sugar
250 g quinoa flour

Melt chocolate and butter in a saucepan. Allow to cool a little. Mix in the eggs, one at a time, stirring after each addition. Then mix in the icing sugar and quinoa flour. Pour batter into a greased muffin pan and bake in 200 degree oven 10-15 minutes.