Muffins med choklad och toffeebitar är ju bara så gott. Jag gillar chokladmuffins som är en aning undergräddade, för då blir de så där ljuvligt kladdiga. Men det är en smaksak helt enkelt. Gör du som du tycker blir bäst. Oberoende, så är de goda! 

Muffins with chocolate and butterscotch is so good. I like chocolate muffins that are a little under-baked, because then they are deliciously gooey. But it is a matter of taste simply. You do what you think is best. Regardless, they are really yummy!



Chocolate-Butterscotch Chip Muffin

120 g butter, room temperature
2,5 dl sugar
1,5 dl cocoa
2 tsp baking powder
0,5 tsk salt
2 tsk vanilla sugar
2 eggs
1,5 dl milk
1 dl sour cream/naturel yoghurt
1,5 dl chocolate chips
1 dl butterscotch chip
4,5-5 dl flour

Mix butter, sugar, cocoa, baking powder, salt and vanilla sugar. Stir then in egg, milk and yogurt. Finally, chocolate, butterscotch and flour. Just stir until all is blended. Fill muffin cups with batter and bake at 175 degrees for 15-20 minutes.


Choklad-Toffee Muffins

120 g smör, rumstemperatur
2,5 dl socker
1,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl mjölk
1 dl gräddfil / naturel yoghurt
1,5 dl choklad chips
1 dl butterscotch chip (toffee-bitar)
4,5-5 dl vetemjöl

Blanda smör, socker, kakao, bakpulver, salt och vaniljsocker. Rör därefter i ägg, mjölk och yoghurt. Till sist choklad, toffee och mjöl. Rör bara runt så allt är blandat. Fyll muffinsformar med smeten och grädda i 175 grader ca 15-20 minuter. Toppen får gärna vara lite lös när du tar ut muffinsen.