Nygräddade scones med god sylt, clotted cream, ost till är så gott. Det här är det bästa receptet på scones som jag har och jag lagar nästan alltid efter det, de är t.o.m goda följande dag. Man kan bra tillsätta torkad frukt, örter, choklad - helt enligt egen smak. 

Freshly baked scones with jam, clotted cream, cheese is tasty and delicious. This is the best recipe I have for scones, and I usually always bake according to it. These are even good after a day. You can easily add dried fruit, herbs, chocolate - all after your own taste.


Fullkornsscones

3 dl vetemjöl
2 dl fullkornsmjöl
2 msk socker
1,5 msk bakpulver
¼ tsk salt
80 g smör, kallt
2 dl grädde

Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna och blanda sist i grädden. Platta degen så att du får en 4 cm tjock cirkel och skär ut 8 trianglar.  Pensla sconen med ägg och grädda i 200 grader ca 20 minuter. Servera med clotted cream och sylt.


Whole Wheat Scones

3 dl wheat flour
2 dl whole wheat flour
2 tbsp sugar
1,5 tbsp baking powder
¼ tsp salt
80 g butter, cold
2 dl cream

Mix flour, sugar, baking powder and salt in a bowl. Pinch the butter with the dry ingredients and then add the cream. Flat dough into a 4 cm thick circle and cut out eight triangles. Brush the scones with egg and bake at 200 degrees about 20 minutes. Serve with clotted cream and jam.