Tuesday, April 9, 2013

Whole Wheat Scones

Nygräddade scones med god sylt, clotted cream, ost till är så gott. Det här är det bästa receptet på scones som jag har och jag lagar nästan alltid efter det, de är t.o.m goda följande dag. Man kan bra tillsätta torkad frukt, örter, choklad - helt enligt egen smak. 

Freshly baked scones with jam, clotted cream, cheese is tasty and delicious. This is the best recipe I have for scones, and I usually always bake according to it. These are even good after a day. You can easily add dried fruit, herbs, chocolate - all after your own taste.


Fullkornsscones

3 dl vetemjöl
2 dl fullkornsmjöl
2 msk socker
1,5 msk bakpulver
¼ tsk salt
80 g smör, kallt
2 dl grädde

Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna och blanda sist i grädden. Platta degen så att du får en 4 cm tjock cirkel och skär ut 8 trianglar.  Pensla sconen med ägg och grädda i 200 grader ca 20 minuter. Servera med clotted cream och sylt.


Whole Wheat Scones

3 dl wheat flour
2 dl whole wheat flour
2 tbsp sugar
1,5 tbsp baking powder
¼ tsp salt
80 g butter, cold
2 dl cream

Mix flour, sugar, baking powder and salt in a bowl. Pinch the butter with the dry ingredients and then add the cream. Flat dough into a 4 cm thick circle and cut out eight triangles. Brush the scones with egg and bake at 200 degrees about 20 minutes. Serve with clotted cream and jam.

25 comments:

 1. Vad länge sedan jag gjorde scones, eller matbröd över huvudtaget faktiskt! Såg så fina ut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack Marja! Scones är bara så goda :)

   Delete
 2. Vad gott med lite grövre scones! Clotted cream har jag aldrig ätit men får testa det nångång!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, mycket goda och clotted cream är så gott. Men förstås kan man ta vispad grädde/philadelphiaost också.

   Delete
 3. A healthy way to enjoy scones! Thanks for sharing.

  Velva

  ReplyDelete
 4. Scones är aldrig fel. Gott till helgfrukost, kvällsmat eller ja, när som helst. Kanske ska testa och baka med socker i också. Aldrig prövat tidigare. Inte heller clotted cream.

  ReplyDelete
 5. Fina scones har du gjort.Jag får lust att baka när jag ser på dina bilder;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Det går väldigt fort att baka de här :)

   Delete
 6. De där ska jag baka i helgen. De låter fantastisk goda. Snygga också minsann. Familjen kommer att svimma av lycka! Kram!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack Erika! Ja, de är mycket goda. Hoppas du och familjen gillar dem :) Kram

   Delete
 7. Det recept ska jag spara, lät väldigt gott.¨Å bra att kunna äta nästa dag oxå, annars är ju inte scones goda efter ett tag.
  Ha fina kvällen, kram

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack Jessica! Ja, de här är mycket goda ännu dagen efter, men sällan det blir några över :) Kram

   Delete
 8. Jag instämmer till fullo! Senast vi hade bloggträff hade Hanna från Matarkivet med sig scones och clotted cream från England.... yummie yummie säger jag bara. Köper du clotted cream eller gör du själv?

  Att ha grädde i scones har du lärt mig... blir riktigt gott vännen, stor kram!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Åh, riktiga engelska scones och clotted cream, så gott. Jag köper clotted cream, men har nog funderat på att göra själv :) Stor kram

   Delete
 9. Åh, fullkornscones är gott! Jag gillar kontrasten av nåt som man väntar sig ska vara så mjukt som scones som ändå är grovt av fullkorn. Smarrigt! Kul att se att du skär ut dina som trekanter, jag brukar göra runda plattor som jag bara skårar, o sen delar i trekanter när de är gräddade. Fattar du vad jag svamlar om? Får nog testa din variant nästa gång. Borde bli på fredag, vi har fredagsmys med scones var vecka. :)
  Clotted cream har jag inte testat, vore spännande.
  /Trollmamma

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Ja, jag förstår hur du menar :), för så har jag också gjort någon gång. Så mysigt med scones tradition.

   Delete
 10. Det här ska jag skicka över till min son som alltid lagar scones! Toppen och tack!
  Kramar <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vad roligt, hoppas han vill testa :)

   Delete
 11. Jag gjorde också scones härom dagen, morotsscones. Det är så himla gott verkligen. Speciellt en helgmorgon när man har lite extra tid att sitta och dra sig vid frukostbordet!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Morotsscones låter saftigt och gott!

   Delete
 12. Scones som håller sig även dagen efter? Kan det vara grädden som gör det? Vi är ju tvungna att prova, mest så du inte luras med oss:):)

  Kramar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det är nog grädden och att man inte blandar degen för mycket. Testa gärna, men det kan hända att det inte finns några kvar till följande dag :) Kram

   Delete
 13. Tack för det! Och kan i förtroende tala om att jag idag hittade fullkorns vetemjöl här i Thailand, så nu har jag både fullkornsvetemjöl, dinkelmjöl, rågmjöl och rågflingor i huset! Det artar sig :-) Ska försöka baka dessa. Älskar scones, men äter inte så mycket bröd. Men en och annan kan få slinka ner till frukost :-)
  Hoppas du har det bra i Amsterdam trots kylan!

  ReplyDelete