Det här är en röra jag använder till enchiladas, men den är så god att ha på en brödskiva eller finncrisp eller varför inte doppa tortillachips i den. 

This is a spread/filling I use for enchiladas, but it is so good to have on a slice of bread, or crisp bread or why not dip tortilla chips in it.


Tofu-Bean Spread

3 dl fresh spinach
1 onion, chopped
1 garlic cloves, chopped
0,5 tbsp fresh lime juice
100 g firm tofu, drained and crumbled
0,5 can black beans, drained and rinsed
sambal oelek, after taste
salt

Lightly sauté onion, garlic and spinach in the lime juice until just wilted. Put the spinach mixture to a bowl with the crumbled tofu and black beans. Add the sambal oelek and salt and mix with a hand blender until small bits remain. Refrigerate.


Tofu-Bönröra

3 dl färsk spenat
1 lök, hackad
1 vitlöksklyftor, hackad
0,5 msk färsk limejuice
100 g fast tofu, avrunnen och smulad
0,5 burk svarta bönor, avrunna och sköljda
sambal oelek efter smak
salt

Stek lök, vitlök och spenat lätt i limejuice. Lägg spenatblandningen i en skål med smulad tofu och svarta bönor. Tillsätt sambal oelek och salt och blanda med en stavmixer tills små bitar kvarstår. Gott att ha på bröd. Förvara i kylskåp.



My photos are now pinable!