Jag har inte ännu tröttnat på kvarg, även om jag äter det varje dag och bakar med det också :) Kvarg i bakverk gör dem saftiga och en aning syrliga. Den här kakan är så god att jag kommer baka den snart igen. Jag hade yoghurtöverdragna tranbär hemma, men vanliga torkade tranbär passar lika bra. 

I have not gotten tired of quark, even if I eat it every day and also bake with it. Quark makes baked goods moist and slightly tart. This cake is so good that I will bake it again soon. I had yogurt covered cranberries at home, but regular dried cranberries are equally suitable.



Kvarg-apelsin-tranbärskaka

100 g smör, mjukt
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kvarg
skalet av en liten apelsin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g yoghurtöverdragna tranbär
3 msk pumpafrön

Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen och rör om ordentligt. Blanda i vaniljsocker och kvarg. Tillsätt sedan apelsinskal, mjöl, bakpulver, tranbär och pumpafrön. Fyll en smord brödform med smeten och grädda i 180 grader ca 40 minuter.


Quark-Orange-Yoghurt coated Cranberries Cake

100 g butter, softened
2 dl sugar
2 eggs
1 tsp vanilla sugar
1,5 dl quark
zest of one small orange
3 dl flour
1 tsp baking powder
50 g yogurt covered cranberries
3 tbsp pumpkin seeds

Stir together butter and sugar. Add the eggs and stir well. Mix in vanilla and quark. Then add orange juice, flour, baking powder, cranberries and pumpkin seeds. Fill a greased loaf pan with the batter and bake at 180 degrees for 40 minutes.