For your weekend breakfast, night raised waffles are perfect. Mix the batter in the evening and in the morning warm the waffle maker and mix in the eggs and baking soda in the batter, and you're ready to make a luxurious breakfast. Serve with fruit and berries.
Overnight raised Waffles
0,5
dl warm water
2
tsp dry yeast
5
dl milk, warmed
50
g butter, melted and cooled
1
tsp salt
1
tsp sugar
5
dl flour
2
large eggs
¼
tsp baking soda
Pour
the warm water and dry yeast into a large mixing bowl. Let stand for 5 minutes.
Add
milk, butter, salt, sugar, and flour, and whisk until well blended and smooth.
Cover the bowl with plastic wrap, and let it stand overnight at room
temperature.
Preheat
a waffle maker. Just before cooking the waffles, add the eggs and baking soda,
and stir to mix well. The batter will be very thin. Pour an appropriate amount
of batter into your hot waffle maker. Cook until golden and crisp.
Nattjästa
våfflor
0,5
dl varmt vatten
2
tsk torrjäst
5
dl mjölk, värmd
50
g smör, smält och svalnad
1
tsk salt
1
tsk socker
5
dl vetemjöl
2
stora ägg
¼
tsk bikarbonat
Häll
varmt vatten och torrjäst i en stor skål. Låt stå i 5 minuter.
Tillsätt
mjölk, smör, salt, socker och mjöl och vispa väl. Täck skålen med plastfolie
och låt den stå övernatten i rumstemperatur.
Värm
våffeljärnet. Strax innan du gräddar våfflorna, tillsätt äggen och bikarbonat
och rör om att blanda allt väl. Smeten kommer att vara mycket lös. Häll en
lämplig mängd smet i det varma väffeljärnet. Grädda tills gyllene och krispiga.
28 Comments
Ihana ohje. Kiva, kun taikina on aamulla melkein valmiina.:)
ReplyDeleteKiitos :)
DeleteSå smart med nattjäst smet, det måste jag testa
ReplyDeleteJa, man sparar tid på morgonen :)
DeleteSå gott det ser ut!
ReplyDeleteTack Sara!
DeleteVad klurigt att jäsa våfflor över natten. Smakar säkert mer än vanligt också, antar jag? :)
ReplyDeleteTrevlig helg!
Ja, de får en djupare smak. Tack det samma!
DeleteVilken smart idé du tipsar om! Härligt med extra goda helgfrukostar:)
ReplyDeleteÖnskar dig en skön fredag! Kram vännen
Tack Helena! Ha en fin fredag, kram!
DeleteAllt som är nattjäst faller vi som käglor för, fast det är väl ingen hemlighet:) Våfflor har vi inte ätit på ett bra tag, men det är ju faktiskt hur gott som helst!
ReplyDeleteHa en skön helg,
kramar
Ja, det vet vi :) Ja, våfflor är gott. Kram och ha en fin helg!
DeleteIf I made them, I would be dreaming of them all night long and would pray for the morning to come:)))
ReplyDeleteHugs!
Hihi, I so understand you! Hugs!
DeleteDet blir ju så fint med det där "Belgiska järnet". Blir de frasiga? Jag älskar frasiga våfflor, och då menar jag FRASIGA!
ReplyDeleteJag gillar också frasiga, men de här blev inte så frasiga som jag skulle ha velat ha dem :)
DeletePerfekt då jag fick ett våffeljärn nyligen :-)
ReplyDeleteMen så bra då :)
DeleteNattjästa våfflor var en nyhet för mig mums:)
ReplyDeleteKul :)
DeleteÄntligen helg! Härligt! Kram!
ReplyDeleteJa, härligt! Kram
DeleteHej Katarina
ReplyDeletedu kan alltid fresta dig med de sötaste läckerheter och dina våfflor ser ut en annan vinnare!
Jag har alltid försökt att låta degen jäsa över natten, de ser så läckra ut! Ha en riktigt trevlig helg, kram :-)
Tack snälla du! Ha en fin helg, kram!
DeleteVår son har ju fastnat för belgiska våfflor till söndagsfrukosten, då är ju dessa perfekta. ska testa dessa!!! Kram
ReplyDeleteJa, belgiska våfflor är så goda! Kram
DeleteLovely waffles Katarina!
ReplyDeleteThank you Tessa!
Delete