A bread containing healthy ingredients, like chia, pumpkin seeds and multigrain flour. This batter give one small loaf, but you can double the recipe if you want. On top of the bread I twisted to dough pieces together to get a nicer look.
Flerkornsbröd
2
dl vatten
3-4
dl mjöl (jag hade fullkornsvetemjöl och flerkornsmjöl)
1 tsk torrjäst
1 tsk torrjäst
1
dl havregryn
1
tsk salt
1
tsk socker
2
tsk chia
1
msk pumpafrön
1
msk linfrön
0,5
msk olja
Värm
vattnet till 42 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt olja
och vatten. Rör runt, tillsätt mjöl om det behövs. Degen får bli lite kletig.
Häll degen i en smord och mjölad (jag tog havregryn) brödform och låt jäsa 1,5h. Grädda i 180 grader ca 30
minuter.
Multigrain Bread
2
dl water
3-4
dl flour (I used whole wheat flour and multigrain flour)
1 tsp dried yeast
1 tsp dried yeast
1
dl rolled oatmeal
1
tsp salt
1
tsp sugar
2
tsp chia seeds
1
tbsp pumpkin seeds
1
tbsp flaxseeds
0,5
tbsp oil
Warm
the water to 42 degrees. Mix all the dry ingredients in a bowl. Add oil and
water. Stir, then add more flour if needed. The dough is supposed to be a
little sticky. Pour the dough into a greased and floured (I used rolled oats) loaf pan, and let rise 1,5h. Bake in
180 degrees for 30 minutes.
19 Comments
Åh, vad det ser gott ut! Älskar bröd med mycket frön och tuggmotstånd.
ReplyDeleteTack!
DeleteSå gott med hembakat och färskt bröd! Mums!
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kram
//Lana
Hembakat är så gott! Kram
DeleteBröd helt i min smak! Ser riktigt gott ur.
ReplyDeleteMen har du bakat utan jäst/surdeg/bikarbonat eller bakpulver? Blir det inte väldigt kompakt. Har testat göra scones utan men de blir antingen stenhårda eller väldigt kompakta och lätt degiga i mitten.
Tack att du märkte det, torrjäst skall det ju vara med på ingredienslistan :) Har tilsatt det nu! Tack.
DeleteTykkään, kun leivässä on siemeniä. Antaa kivaa purutuntumaa.:)
ReplyDeleteOlen samaa mieltä!
DeleteSer galet gott ut Katarina! INte behöver du väl köpa bröd? ;-)
ReplyDeleteKram kram
Tack Malin! Jag bakar helst själv mitt bröd, men grovt rågbröd köper jag gärna eller får det skickat till mig, som nu senast när vi fick "reissumies" av svärmor :) Så gott!
DeleteJag är ju helt brödtokig men försöker bara äta det på helgen, ska nog ta å fixa ditt bröd på söndag.
ReplyDeleteHa fina kvällen, kram
Låter mycket bra :) Tack och kram tillbaka!
DeleteMochi, heter de så? Nä, hua, det var verkligen inget jag uppskattade :-)
ReplyDeleteJa, så heter de och de är inget jag åt flera gånger än en :)
DeleteDet ser gott ut och är mycket vackert! Hembakat bröd är livskvalitet! Kram!
ReplyDeleteSå gott brödet ser ut, jag gillar när det är pumpakärnor i! Kram vännen!
ReplyDeleteTack Amy, ja lite extra tuggmotstånd :) Kram
DeleteUhm trevligt med en saftig och näringsrik bröd! Ditt mönster ser så trevligt. Tack så mycket för receptet och har en vacker kväll. Hoppas du njuta ditt nya hem :-)
ReplyDeleteTjusigt! Det är säkert supergott också!
ReplyDelete