Ett bröd innehållande nyttiga ingredienser, som olika frön och flerkornsmjöl. Den här mängden ger ett mindre bröd, men man kan bra fördubbla receptet. Överst på brödet tvinnade jag två degbitar runt varandra, vilket ger ett fint mönster på brödet.  

A bread containing healthy ingredients, like chia, pumpkin seeds and multigrain flour. This batter give one small loaf, but you can double the recipe if you want. On top of the bread I twisted to dough pieces together to get a nicer look. 



Flerkornsbröd

2 dl vatten
3-4 dl mjöl (jag hade fullkornsvetemjöl och flerkornsmjöl)
1 tsk torrjäst
1 dl havregryn
1 tsk salt
1 tsk socker
2 tsk chia
1 msk pumpafrön
1 msk linfrön
0,5 msk olja

Värm vattnet till 42 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt olja och vatten. Rör runt, tillsätt mjöl om det behövs. Degen får bli lite kletig. Häll degen i en smord och mjölad (jag tog havregryn) brödform och låt jäsa 1,5h. Grädda i 180 grader ca 30 minuter.



Multigrain Bread

2 dl water
3-4 dl flour (I used whole wheat flour and multigrain flour)
1 tsp dried yeast
1 dl rolled oatmeal
1 tsp salt
1 tsp sugar
2 tsp chia seeds
1 tbsp pumpkin seeds
1 tbsp flaxseeds
0,5 tbsp oil

Warm the water to 42 degrees. Mix all the dry ingredients in a bowl. Add oil and water. Stir, then add more flour if needed. The dough is supposed to be a little sticky. Pour the dough into a greased and floured (I used rolled oats) loaf pan, and let rise 1,5h. Bake in 180 degrees for 30 minutes.