Tuesday, April 16, 2013

Multigrain Bread

Ett bröd innehållande nyttiga ingredienser, som olika frön och flerkornsmjöl. Den här mängden ger ett mindre bröd, men man kan bra fördubbla receptet. Överst på brödet tvinnade jag två degbitar runt varandra, vilket ger ett fint mönster på brödet.  

A bread containing healthy ingredients, like chia, pumpkin seeds and multigrain flour. This batter give one small loaf, but you can double the recipe if you want. On top of the bread I twisted to dough pieces together to get a nicer look. 



Flerkornsbröd

2 dl vatten
3-4 dl mjöl (jag hade fullkornsvetemjöl och flerkornsmjöl)
1 tsk torrjäst
1 dl havregryn
1 tsk salt
1 tsk socker
2 tsk chia
1 msk pumpafrön
1 msk linfrön
0,5 msk olja

Värm vattnet till 42 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt olja och vatten. Rör runt, tillsätt mjöl om det behövs. Degen får bli lite kletig. Häll degen i en smord och mjölad (jag tog havregryn) brödform och låt jäsa 1,5h. Grädda i 180 grader ca 30 minuter.



Multigrain Bread

2 dl water
3-4 dl flour (I used whole wheat flour and multigrain flour)
1 tsp dried yeast
1 dl rolled oatmeal
1 tsp salt
1 tsp sugar
2 tsp chia seeds
1 tbsp pumpkin seeds
1 tbsp flaxseeds
0,5 tbsp oil

Warm the water to 42 degrees. Mix all the dry ingredients in a bowl. Add oil and water. Stir, then add more flour if needed. The dough is supposed to be a little sticky. Pour the dough into a greased and floured (I used rolled oats) loaf pan, and let rise 1,5h. Bake in 180 degrees for 30 minutes.

20 comments:

  1. Åh, vad det ser gott ut! Älskar bröd med mycket frön och tuggmotstånd.

    ReplyDelete
  2. Så gott med hembakat och färskt bröd! Mums!
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete
  3. Bröd helt i min smak! Ser riktigt gott ur.
    Men har du bakat utan jäst/surdeg/bikarbonat eller bakpulver? Blir det inte väldigt kompakt. Har testat göra scones utan men de blir antingen stenhårda eller väldigt kompakta och lätt degiga i mitten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack att du märkte det, torrjäst skall det ju vara med på ingredienslistan :) Har tilsatt det nu! Tack.

      Delete
  4. Tykkään, kun leivässä on siemeniä. Antaa kivaa purutuntumaa.:)

    ReplyDelete
  5. Ser galet gott ut Katarina! INte behöver du väl köpa bröd? ;-)

    Kram kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Malin! Jag bakar helst själv mitt bröd, men grovt rågbröd köper jag gärna eller får det skickat till mig, som nu senast när vi fick "reissumies" av svärmor :) Så gott!

      Delete
  6. Jag är ju helt brödtokig men försöker bara äta det på helgen, ska nog ta å fixa ditt bröd på söndag.
    Ha fina kvällen, kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Låter mycket bra :) Tack och kram tillbaka!

      Delete
  7. Mochi, heter de så? Nä, hua, det var verkligen inget jag uppskattade :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, så heter de och de är inget jag åt flera gånger än en :)

      Delete
  8. Det ser gott ut och är mycket vackert! Hembakat bröd är livskvalitet! Kram!

    ReplyDelete
  9. Så gott brödet ser ut, jag gillar när det är pumpakärnor i! Kram vännen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Amy, ja lite extra tuggmotstånd :) Kram

      Delete
  10. Uhm trevligt med en saftig och näringsrik bröd! Ditt mönster ser så trevligt. Tack så mycket för receptet och har en vacker kväll. Hoppas du njuta ditt nya hem :-)

    ReplyDelete
  11. Tjusigt! Det är säkert supergott också!

    ReplyDelete