Vilket vackert väder vi hade igår. Nu känns det verkligen att våren är här. Solen sken från en klar himmel och temperaturen var hela +21! 
Idag bjuder jag på en syrlig paj med en fyllning av tofu och lime. I pajbotten använde jag kokosolja, men man kan också använda smält smör och så även vanligt socker istället för tagatose. Gillar man syrliga bakverk, är denna för dig!

What beautiful weather we had yesterday. Now it really feels that spring is here. The sun shone from a clear sky and the temperature was +21!
Today I'm giving you a recipe for a tart pie with a filling of tofu and lime. For the crust, I used coconut oil, but you can also use melted butter, and also sugar instead of tagatose. If you like tart baked goods, then this is something for you!


Lime-Tofu Tarts with Tagatose and Coconut Oil

crust
4 tbsp coconut oil, melted
1,5 tbsp pre-sweet tagatose sugar
5 stevia vanilla drops
1/8 tsp salt
1 3/4 dl flour

filling
0,5 dl silken tofu
3/4 dl pre-sweet tagatose sugar
0,5 tbsp grated lime zest
2 tbsp lime juice
1/8 tsp baking powder
1 tbsp flour

Heat oven to 175C. Grease two 12 cm round baking dishes.
Make the crust: Stir together coconut oil, tagatose, vanilla, and salt. Add flour and stir until just combined. Press dough into prepared dishes and bake until pale golden-brown, about 10-15 minutes.

Make the filling: Process tofu, tagatose, lime zest and juice, baking powder, and flour in a food processor until smooth. Pour onto baked crust and bake until set, 15-20 minutes. Let cool completely.


Lime-Tofupajer med tagatos och kokosolja

pajskal
4 msk kokosolja, smält
1,5 msk tagatos-socker
5 stevia vaniljdroppar
1/8 tsk salt
1 3/4 dl vetemjöl

fyllning
0,5 dl silken tofu
3/4 dl tagatos-socker
0,5 msk rivet limeskal
2 msk limejuice
1/8 tsk bakpulver
1 msk vetemjöl

Värm ugnen till 175C. Smörj två 12 cm runda bakformer.
Gör pajskal: Rör ihop kokosolja, tagatos, vanilj och salt. Tillsätt mjöl och rör om tills blandat. Tryck degen i de förberedda formarna och baka tills gyllenbruna, ca 10-15 minuter.

Gör fyllningen: Mixa tofu, tagatos, limeskal och saft, bakpulver och mjöl i en matberedare tills slät. Häll fyllningen i pajskalen och grädda tills fyllningen stelnat, ca 15-20 minuter. Låt svalna helt.