Monday, April 15, 2013

Lime-Tofu Tarts with Tagatose and Coconut Oil

Vilket vackert väder vi hade igår. Nu känns det verkligen att våren är här. Solen sken från en klar himmel och temperaturen var hela +21! 
Idag bjuder jag på en syrlig paj med en fyllning av tofu och lime. I pajbotten använde jag kokosolja, men man kan också använda smält smör och så även vanligt socker istället för tagatose. Gillar man syrliga bakverk, är denna för dig!

What beautiful weather we had yesterday. Now it really feels that spring is here. The sun shone from a clear sky and the temperature was +21!
Today I'm giving you a recipe for a tart pie with a filling of tofu and lime. For the crust, I used coconut oil, but you can also use melted butter, and also sugar instead of tagatose. If you like tart baked goods, then this is something for you!


Lime-Tofu Tarts with Tagatose and Coconut Oil

crust
4 tbsp coconut oil, melted
1,5 tbsp pre-sweet tagatose sugar
5 stevia vanilla drops
1/8 tsp salt
1 3/4 dl flour

filling
0,5 dl silken tofu
3/4 dl pre-sweet tagatose sugar
0,5 tbsp grated lime zest
2 tbsp lime juice
1/8 tsp baking powder
1 tbsp flour

Heat oven to 175C. Grease two 12 cm round baking dishes.
Make the crust: Stir together coconut oil, tagatose, vanilla, and salt. Add flour and stir until just combined. Press dough into prepared dishes and bake until pale golden-brown, about 10-15 minutes.

Make the filling: Process tofu, tagatose, lime zest and juice, baking powder, and flour in a food processor until smooth. Pour onto baked crust and bake until set, 15-20 minutes. Let cool completely.


Lime-Tofupajer med tagatos och kokosolja

pajskal
4 msk kokosolja, smält
1,5 msk tagatos-socker
5 stevia vaniljdroppar
1/8 tsk salt
1 3/4 dl vetemjöl

fyllning
0,5 dl silken tofu
3/4 dl tagatos-socker
0,5 msk rivet limeskal
2 msk limejuice
1/8 tsk bakpulver
1 msk vetemjöl

Värm ugnen till 175C. Smörj två 12 cm runda bakformer.
Gör pajskal: Rör ihop kokosolja, tagatos, vanilj och salt. Tillsätt mjöl och rör om tills blandat. Tryck degen i de förberedda formarna och baka tills gyllenbruna, ca 10-15 minuter.

Gör fyllningen: Mixa tofu, tagatos, limeskal och saft, bakpulver och mjöl i en matberedare tills slät. Häll fyllningen i pajskalen och grädda tills fyllningen stelnat, ca 15-20 minuter. Låt svalna helt.

34 comments:

  1. Vår i Amsterdam är underbart kram Diana

    ReplyDelete
  2. Oh, underbart med 21 grader! Vi får nöja oss än så länge med 10 grader...
    Pajen låter såååå smaskens! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det var så skönt. Men idag är det bara 13 grader. Kram

      Delete
  3. Syrliga pajer är godast tycker jag - det får inte bli för sött! Låter jättegott, och med kokosolja!

    Vad spännande med flytten! Jag har varit i Amsterdam en gång och kommer gärna tillbaka. Gillade staden jättemycket. Lite annorlunda mot Singapore va :-)

    Kram Lotta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, syrligt gillar jag också. Ja, visst är det helt annorlunda jämfört med Singapore, t.ex värmen :) Kram, ha en fin dag!

      Delete
  4. 21 grader (lite avundsjuk nu...)! Häftigt med tofu i pajen, och tagatos tror jag att jag har hemma :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, tofu är också roligt att baka med. Det var verkligen sommar igår, men idag är det bara 13 :)

      Delete
  5. Skicka gärna plusgraderna/solen och pajen mer åt mitt håll;-)

    ReplyDelete
  6. Hej! Vad i all sin dar är tagatossocker? Har faktiskt aldrig hört talas om det. Är det något liknande kokossocker? Pajen verkar hursomhelst supergod, och går ju att anpassa till glutenfritt som jag behöver. Jag har också upplevt våren i Amsterdam. Underbart med alla blommor! Här får vi nog vänta ett tag till.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kjersti, här har jag skrivit mera om tagatose: http://hovkonditorn.blogspot.nl/2013/02/banana-chocolate-muffins-with-tagatose.html
      Ja, visst är det fint när våren kommer, hela staden vaknar till liv. Ha en fin dag!

      Delete
  7. Mums hvor lækkert, det må jeg prøve... Eller lokke min mand til at prøve :o)
    Ønsker dig en rigtig fin aften - kram OddStyle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Ha en fin dag, kram!

      Delete
  8. åhhh läcker vacker ser vårigt och nästan lite franskt ut : ) love it! kram på dig! Sofia

    ReplyDelete
  9. Åh vilken fin paj och vilket underbart väder! Så avis på det nu, men det kommer ju hit också. Vädret hos dig och här brukar inte skilja sig något nämnvärt.

    Kram kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Malin! Ja, värmen kommer dit också :) Kram

      Delete
  10. These tarts look delicious! I am intrigued by the Tagatose sugar (I have never heard of it) as well as adding tofu to a tart. It's brilliant, I love it :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I did not know either what tagatose was before I got one package sent to me. You can read about it more here: http://hovkonditorn.blogspot.nl/2013/02/banana-chocolate-muffins-with-tagatose.html
      Thanks!!

      Delete
  11. Jag fick en liknande sån här paj på tjejkvällen jag har varit på ikväll. Den var så god med den syrliga fyllningen. Kram

    ReplyDelete
  12. 21 grader låter awsome!! Inte så varmt hos oss men vi får hoppas att det kommer. Vilken härlig paj du bakat. Tycker om dina fina bilder!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, visst är det och snart har ni värmen där också. Tack Amy kram!

      Delete
  13. Hej Katarina
    Stora paj recept! Härlig sätt att fira våren med en sådan utsökt bit:-) Tack för att dela och njuta av det vackra vädret, kram Mette

    ReplyDelete
  14. Jag har bara smakat tofu nån enstaka gång, men syrligt funkar för mig.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, syrligt funkar för mig också :)

      Delete
  15. Ihana torttu!:) Kaikki sitruksiset leivonnaiset maistuvat varsinkin näin kevätaikaan.:)

    ReplyDelete
  16. TJUGOEN GRADER! Sen kan jag inte läsa mer. Lyllos dig!

    ReplyDelete