Monday, April 8, 2013

Coconut-Chickpea Sauce

En smakrik sås med bl.a. kokos och jordnötssmör. Smakerna tar mig till Asien och värmen.  Jag serverade såsen med kokt quinoa och toppade med grynost. Så gott!

A tasty sauce with coconut and peanut butter. The flavors takes me to Asia and the warmth there. We ate the sauce with cooked quinoa and cottage cheese. So yummy!


Kokos-Kikärtssås

1 röd lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2,5 dl passerade tomater
1 burk kikärtor
1 burk kokosmjölk
salt
peppar
sambal oelek
2 tsk jordnötssmör

Stek löken och vitlöken 1 minut i en kastrull med en skvätt olja. Tillsätt tomat, kikärtor och kokosmjölk. Låt småkoka 15 minuter. Krydda efter smak och rör i jordnötssmöret till sist. Servera med t.ex quinoa.

 
Coconut-Chickpea Sauce

1 red onion, finely chopped
1 garlic clove, finely chopped
2,5 dl passata tomato
1 can chickpeas
1 can coconut milk
salt
pepper
sambal oelek
2 tsp peanut butter

Fry the onion and garlic in a skillet for one minute with some oil. Add the tomato sauce, chickpeas and coconut milk. Let simmer for 15 minutes. Season to taste. Stir in the peanut butter. Serve with quinoa.

24 comments:

  1. Sounds wonderful and exotic!
    Hugs,dear Katarina!

    ReplyDelete
  2. Så gott! Värme och sol kan vem som helst längta efter nu. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Erika! Ja, värme och sol vill vi ha :) Kram

      Delete
  3. Ohhhh my god. I think this is my favourite thing ever. I absolutely love chickpeas, I love coconut, and I love peanut butter. WOW.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Koko :) This was so delicious!

      Delete
  4. Jättegott! Älskar jordnötssmör i mat. Grynost, är det keso? Jag vill absolut testa detta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, grynost är keso :) Ja, den blev mycket god!

      Delete
  5. Ännu ett recept jag gillar! Låter hur gott som helst! Ha en skön kväll!

    ReplyDelete
  6. Lät mycket gott! Gillar kokosmjölk, jordnötter och kikärtor, så det nästan måste bli gott!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, det är en mycket god kombination!

      Delete
  7. Jag älskar jordnötssmör och sambal oelek! "Varm" smak ;-)Din rätt låter så underbar! hoppas du njuta av veckan och mild april månad :-) kram :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Mette! Ha en fin vecka du också! Kram

      Delete
  8. Kikärter, jordnötssmör och kokosmjölk är ju bara så gott!!

    ReplyDelete
  9. Så gott! Och det där med jordnötssmör i maten är jag dålig på. Köper hem en burk då och då men hinner äta upp den som pålägg på knäckebröd/frallor innan jag ens kommer på att använda den i matlagningen. Kokosmjölk däremot är stapelvara hos mig.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blir väldigt gott med jordnötssmör i maten :)

      Delete
  10. Så gott det låter med den kombon... jag är en stor kokosfantast men det vet du ju redan vännen! :)

    ReplyDelete
  11. Nu har den här legat uppe i egen flik i flera dagar, i väntan på att jag ska få tummen ur. Funderar på att pimpa den med lite bacon oxo, bara för att ta hand om bacon som ligger i kylen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Hoppas du gillar den och du kan bra tillsätta bacon.

      Delete