Choklad och banan är en fin smakkombination och de samsas i dessa kex. Njut!

Chocolate and banana is a great flavor combination and they are intermingled in these biscuits. Enjoy!


Chokladkex med Banancurd

85 g mörk choklad
120 g smör
2,5 dl socker
3 stora ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt

fyllning
banan curd

Värm ugnen till 175C. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Smält choklad och smör i mikrovågsugn. Rör tills slät och låt svalna.

I en skål, vispa ihop socker, ägg och vaniljsocker tills väl blandat. Rör i choklad blandningen. Sikta samman mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt. Blanda sedan i ägg-chokladblandningen, blanda bara tills allt kommer samman och inga strimmor av de torra ingredienserna är kvar.
Häll smeten i en spritspåse och spritsa små cirklar på bakplåtspapperet. Lämna mellanrum mellan cookies. Grädda i 5-7 minuter. Något större kakor kan behöva ytterligare en minut eller två av gräddningstiden. Låt svalna helt på bakplåten. Lägg banancurd på ett kex och toppa med ett annat kex.

 

Chocolate Biscuit with Banana Curd

85 g dark chocolate
120 g butter
2,5 dl sugar
3 large eggs
1 tsp vanilla sugar
2,5 dl flour
0,5 dl cocoa powder
0,5 tsp baking powder
1/4 tsp salt

filling
banana curd

Preheat oven to 175C. Place parchment paper on a baking sheet. Melt chocolate and butter in microwave. Stir until smooth and let cool.

In a bowl, whisk together sugar, eggs and vanilla until well blended. Stir in chocolate mixture. Sift together the flour, cocoa powder, baking powder and salt. Then mix in the egg-chocolate mixture, mixing just until everything comes together and no streaks of dry ingredients remain.
Pour the batter into a piping bag and pipe small circles on baking parchment. Leave space between the cookies. Bake for 5-7 minutes. Slightly larger cookies may need another minute or two of baking time. Let cool completely on the baking sheet. Put banana curd on one cookie and put another cookie on top.