Tuesday, March 26, 2013

Tomato Sauce Pasta Gratin


En enkel, men god maträtt som påminner en aning om lasagne. Jag hittade crème bonjour i matbutiken, så jag tillsatte det i såsen, gott. 
Jag har fått en utmärkelse av Marja på Baka Sockerfritt, stort tack till dig, jag blev väldigt glad.

A simple but tasty dish that resembles lasagna. I found crème bonjour in the grocery store, so I added it in the sauce, delicious. 
I got an award from Marja, who has the blog Baka Sockerfritt, thank you very much, it made me happy!


Tomatsås-pastagratäng

0,5 st zucchini, hackad
1 liten röd paprika, hackad
1 lök, hackad
1 burk krossade tomater
salt
peppar
basilika
2-3 msk crème bonjour, örter-vitlök
fusilli pasta, kokt
riven ost

Hacka zucchini, paprika och lök och stek i en skvätt olja några minuter. Tillsätt krossade tomater. Låt sjuda i ca 20 minuter. Krydda efter smak. Blanda till sist i crème bonjour. Häll kokt pasta och tomatsåsen i en ugnsform och blanda. Strö på riven ost. Grädda i 200 graders ugn ca 20 minuter eller tills osten smält och har en fin gyllenbrun färg.


Tomato Sauce Pasta Gratin

0,5 pc zucchini, chopped
1 small red bell pepper, chopped
1 onion, chopped
1 can diced tomatoes
salt
pepper
basilica
2-3 tbsp crème bonjour, herb-garlic
fusilli pasta, cooked
grated cheese

Chop zucchini, pepper and onion and fry them in oil for a couple of minutes. Add the tomatoes. Let simmer for 20 minutes. Season to taste and stir in crème bonjour. Put cooked pasta and the tomato sauce in an oven safe dish and stir.  Put some grated cheese on top. Bake in 200 degree oven for 20 minutes or until the cheese is melted and golden brown.

22 comments:

  1. What a wonderful family meal. It makes for a perfect busy day supper and I know that my family would love it. I hope you are having a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
  2. Det låter väldigt gott!!!
    Älskar pasta:)
    Ha en riktigt bra dag
    Stor kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
  3. Vad gott med pastagratäng, det var längesen! Crème bonjour måste bli krämigt och härligt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blir krämigare med creme bonjour och så gott :)

      Delete
  4. Love it, my son will dive in!

    ReplyDelete
  5. Det här är säkert en rätt som passar till alla åldrar. En perfekt vardagsrätt som piffas upp med krämig ost i. Kram

    ReplyDelete
  6. Crème bonjour har jag testat att ha i gratänger... blir gott och detta ser så gott ut, kram!

    ReplyDelete
  7. Så skönt att ni börjat komma i ordning i Amsterdam även om era möbler och annat låter vänta på sej fortfarande. Spännande att botanisera bland nya matvaror som blir till en masa nya maträtter!

    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är så roligt att gå i affärerna här och att kunna köpa sådant man saknat :) Kram

      Delete
  8. Ingen liten flytt ni gjort! Jag som tyckte att det var jobbigt att flytta halva Sverige skulle inte vilja testa halva jorden!

    Gratängen ser urgod ut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, visst är det en hel del att ordna när man flyttar så här långt, men allt har gått riktigt fint. Tack, gratängen var mycket god!

      Delete
  9. Blev lite konstigt...
    Hoppas att ni kmer till rätta snart, så härligtvatt utforska en stad och ett nytt land :-)

    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blir bra. Förhoppningsvis får vi våra möbler snart :) Kram

      Delete
  10. Älskar tomatsåser av alla de slag kram Diana

    ReplyDelete